Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Γρήγορα και πανεύκολα τυροπιτάκια με μπέικον χωρίς γέμιση!

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Όταν λοιπόν φτιάχνω τυροπιτάκια, το χειρότερο μου σημείο σε όλη την εκτέλεση είναι όταν πρέπει να τα γεμίσω. Και αυτό όχι γιατί βαριέμαι αλλά γιατί πάντα ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος. Είναι αυτό που λέω πάντα "και 40 ώρες να είχε η μέρα πάλι λίγες θα ήταν!" Έτσι λοιπόν προσπαθώ να ψάχνω και να βρίσκω ναι μεν γρήγορες λύσεις πολύ γευστικές δε.
Στο θέμα μας λοιπόν.. Αυτά τα τυροπιτάκια θα τα λατρέψετε γιατί γίνονται σε μηδέν χρόνο, γίνονται με υλικά που τις περισσότερες φορές τα έχουμε στο ψυγείο μας, είναι μία απίστευτη λύση εαν σας σκάσουν καλέσμενοι την τελευταία στιγμή, αλλά και πολύ ωραία ιδεά για πάρτυ και μπουφέ.

Δεν θα χάσετε καθόλου χρόνο με γέμισμα γιατί πολύ απλά δεν έχουν γέμιση! Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απο την αρχή...


Υλικά:
  • 250 γραμ. τυρί φέτα 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 αυγό
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κεσέ σπορέλαιο (και λέω κεσέ γιατί θα χρησιμοποιήσετε σαν δοσομετρητή τον άδειο κεσέ του γιαουρτιού, καλό ε; δεν λερώνετε και άλλα μπωλ!)
  • 3 κεσέδες αλευρι που φουσκώνει μόνο του. (Μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις απλά εμένα μου αρέσει που φουσκώνουν)
  • 1 κουταλάκι αλάτι




Ο κεσές που σας έλεγα!

Εκτέλεση:

Εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.  Ρίχνουμε μέσα σε μία λεκανίτσα το λάδι το τυρί το γιαούρτι και το αυγό. Τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι ή με κουτάλα εαν δεν μπορείτε με το χέρι (εμένα μου αρέσει, το βρίσκω πολύ αγχολυτικό να ανακατεύω με το χέρι!)



Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το αλατάκι. Θα γίνει μία όμορφη και ελαστική ζύμη.


Στο τέλος προσθέτουμε και το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει κομματάκια.


 Και ζυμώνουμε άλλο λίγο για να πάνε παντού τα υλικά

 Εδώ να αναφέρω όπως καλά καταλάβατε τα υλικά δεν μπαίνουν σε γέμιση αλλά μέσα στη ζύμη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα κάνετε μπαλάκια ή μακρόστενα και να τα τοποθετήσετε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόχαρτο (Εγώ δεν είχα, είχε τελειώσει χαχαχ)





Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για κανένα μισάωρο. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Ξέρετε εσείς, να έχουν ροδίσει.







Δείτε επίσης -  Πεντανόστιμα σπιτικά κράκερς!

Δείτε επίσης - Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά

Δείτε επίσης - Σπιτικό ψωμί με προζύμι. Μάθετε τα μυστικά του προζυμιού!

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only