in ,

Πεντανόστιμα σπιτικά κράκερς!

Ανάλαφρα, τραγανά, φρεσκοψημένα κράκερ, φτιαγμένα με αγνά υλικά από τα χεράκια μας, εύκολα και γρήγορα. Χωρίς περιττά πρόσθετα, συντηρητικά ή ύποπτα Ε, για να τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή και απαιτεί υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Είναι νόστιμα, ελαφριά και θα τα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι!

Σκέτα ή με αλάτι, αρωματισμένα με τα αγαπημένα μας μπαχαρικά, μυρωδικά ή βότανα, με τυριά, σκόρδο ή σπόρους, μπορούμε να δημιουργήσουμε αναρίθμητους γευστικούς συνδυασμούς. Σουσάμι με παπαρουνόσπορο, σκόρδο με ρίγανη, παρμεζάνα με θυμάρι, δεντρολίβανο με μαύρο πιπέρι… ή ό,τι τραβάει η όρεξη μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας μέσα στη ζύμη ή πάνω στα κράκερ και να τα μεταμορφώσουμε.

Υλικά:

Για τη ζύμη
2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
⅔ κούπας νερό (160ml)
4 κ.σ. ελαιόλαδο (55g)
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα ή εναλλακτικά λίγο ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα
χοντρό αλάτι
υλικά της επιλογής μας (σπόρους, μπαχαρικά, βότανα, τυριά)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν. Σχηματίζουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε αρχικά μ’ ένα πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να «δέσει» η ζύμη.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο αλευρώνοντας για να μην κολλάει. Κόβουμε κάθε φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζύμης ή στο σχήμα που θέλουμε με κουπ πατ.

4. Μεταφέρουμε τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια τους. Οι τρύπες δεν είναι μόνο για διακόσμηση αλλά βοηθούν στο να διαφύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο και να ψηθούν σωστά τα κράκερ. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό ή με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ελάχιστο χοντρό αλάτι και τα υλικά της επιλογής μας.

5. Ψήνουμε τα κράκερ για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς.
via kouzinista

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μεταμορφώστε τα έπιπλα σας τυπώνοντας εικόνες πάνω τους βήμα – βήμα!

40 έξυπνες και πρακτικές ιδέες για να οργανώσετε τα παπούτσια σας!