in , , , , ,

16 εντυπωσιακοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι

16 εντυπωσιακοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι

Tο αλάτι είναι από τις πιο ευρέως διαδεδομένες και παλαιότερες μορφές καρυκεύματος. Δεν είναι πολύ ακριβό και έχει πολλά οφέλη που ίσως δεν ξέρατε.

Αποφυγή της μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου

πλύνετε τις κουρτίνες σας με αλατόνερο μετά την αγορά τους, και δεν θα δείτε ποτέ μούχλα.

Ανακουφιστείτε από τα τσιμπήματα κουνουπιών

για να απαλλαγείτε από τον κνησμό που προκαλείται από τα τσιμπήματα κουνουπιών, απλά βυθίστε το άκρο του δακτύλου σας σε νερό, μετά σε αλάτι και στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα πάνω στην πληγείσα περιοχή.

 Δώστε ξανά λάμψη στα χάλκινα αντικείμενα

Τα αποτελέσματα του αλατιού στο χαλκό θα σας καταπλήξουν. Ανακατέψτε αλάτι με ξύδι και αλεύρι, η ακόμα προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και τρίψτε την αμαυρωμένη επιφάνεια.

Αποφύγετε το πιτσίλισμα του λαδιού στο τηγάνισμα

ρίξε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν προσθέσετε τα υλικά σας. Με αυτό τον τρόπο το ζεστό λάδι δεν θα πιτσιλίσει.

Αλάτι για να μη στάζουν τα κεριά

Ένας τρόπος για να κάνετε οποιοδήποτε κερί να μη στάζει είναι να το βουτήξετε σε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα άλατος και νερού για αρκετές ώρες. Αφήστε το να στεγνώσει και το κερί πια δεν θα στάζει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στα παπούτσια

Για να εξαλείψετε τις οσμές στα δύσοσμα παπούτσια, τοποθετήστε υφασμάτινα πουγκιά γεμάτα με αλάτι . θα κάνουν τη δουλειά τους και τα παπούτσια θα μυρίζουν πολύ καλύτερα σε μερικές ώρες. Επίσης μπορείτε να ρίξετε λίγο αλάτι μέσα στα παπούτσια και μετά με μία σκούπα να ρουφήξετε το αλάτι.

 Απαλλαγείτε από τα έντομα.

Για να απαλλαγείτε από τα έντομα και τα ζωύφια αναμείξτε αλάτι και νερό σε αναλογία 1:4 σε ένα μπουκάλι. Ψεκάστε στα προβληματικά σημεία.

Φτιάξτε ασφαλή και φθηνά χειροποίητα χρώματα για παιδιά

Χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα παιδικά χρώματα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μία κούπα αλεύρι και μία κούπα αλάτι. Προσθέστε μία κούπα νερό και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Αποφύγετε το μαύρισμα των φρούτων όταν είναι καθαρισμένα

Για να κρατήσετε ολόφρεσκα τα φρούτα και τα λαχανικά αφού τα κόψετε τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μπολ με αλατόνερο.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά των κρεμμυδιών από τα χέρια

Τα έλαια που περιέχονται στο σκόρδο και στο κρεμμύδι αφήνουν πάντα μία μυρωδιά στα χέρια μετά το μαγείρεμα. Η λύση βέβαια είναι πολύ απλή. Βρέξτε τα χέρια σας τρίψτε τα με αλάτι, και μετά ξεπλύνετε.

Φτιάξτε τα δικά σας φυσικά αποσμητικά χώρου

Θα χρειαστείτε μισή με μία κούπα αλάτι και 20 με 30 σταγόνες με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Απλά αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή σε ένα βάζο και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα μυρωδάτο σπίτι. Εναλλακτικά αντί για μπολ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από εσπεριδοειδή.

Εάν πιάσει φωτιά το τηγάνι το αλάτι μπορεί να σας σώσει

Εάν το έλαιο ή το λίπος πιάσει φωτιά ενώ μαγειρεύετε και ξέφυγει από τον έλεγχο ρίξτε αλάτι. Θα διακόψει τη ροή του οξυγόνου και θα πνίξει τη φλόγα. Είναι πάντα μία καλή ιδέα να έχετε ένα δοχείο με αλάτι κοντά σας όταν μαγειρεύετε με λάδια.

Καθαρίστε το σίδερο

Για να αφαιρέσετε τα άλατα και τις βρωμιές από την πλάκα του σίδερου, βάλτε το στην υψηλότερη θερμοκρασία, ρίξτε λίγο αλάτι πάνω σε λαδόκολλα και τρίψε το σίδερο επάνω.

Το αλάτι βοηθάει τα παράθυρα για να μην παγώνουν

Περάστε το εσωτερικό των παραθύρων με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε αλατόνερο και δεν θα ξανά μαζευτεί πάγος.

Καθαρίστε το νεροχύτη

Μία πάστα από χυμό λεμονιού κι αλάτι μπορεί να γυαλίσει πολύ αποτελεσματικά τους νεροχύτες σας. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε γνωστό χημικό προϊόν.

Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν σε ένα εστιατόριο

Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να αλλάξετε τη μερίδα του φαγητού σας (πχ επειδή βρήκατε μία τρίχα) πριν καλέσετε τον σερβιτόρο πασπαλίστε το πιάτο με αλάτι για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε ότι αυτό που σας έφεραν εκ νέου είναι νέο πιάτο και όχι το ίδιο.
φωτ:brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 συμβουλές που έξυπνα και γρήγορα θα σας λύσουν καθημερινά προβλήματα

Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι