Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

25 υπέροχα δαχτυλίδια αρραβώνων μόνο για ρομαντικά ζευγάρια

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Γάμος σημαίνει νέο ξεκίνημα, νέα ζωή, νέα οικογένεια και φυσικά ένα νέο δαχτυλίδι αρραβώνων! Έχουμε όλοι την εικόνα στο μυαλό μας, μερικοί ίσως και από προσωπική εμπειρία: Ο άντρας γονατιστός κρατώντας ένα όμορφο δαχτυλίδι, ζητά από την αγαπημένη του να προχωρήσουν μαζί στην υπόλοιπη τους ζωή. Είναι μια παράδοση που κρατάει χρόνια και τηρείται σε καθημερινή βάση από εκατομμύρια ανθρώπους.


Η ιστορία του δαχτυλιδιού αρραβώνων αρχίζει πολλά χρόνια πριν. Οι Αιγύπτιοι πρόσφεραν στην αγαπημένη τους δαχτυλίδι, έναν κύκλο δηλαδή που ποτέ δεν τελειώνει. Τα πρώτα δαχτυλίδια κατασκευάζονταν από ελεφαντόδοντο, δέρμα, οστά, υλικά που καταστρέφονταν όμως σχετικά εύκολα και σύντομα. Γι’ αυτό, στη Ρώμη, όταν υιοθέτησαν αυτό το έθιμο, άρχισαν να χρησιμοποιούν σίδηρο. Πίστευαν ότι το αιώνιο σύμβολο ένωσης δύο ψυχών έπρεπε να είναι και ανθεκτικότερο. Στη συνέχεια, άρχισαν να χρησιμοποιούν και άργυρο, χαλκό και ορείχαλκο. Τελικά, το μέταλλο που επικράτησε ήταν ο χρυσός, κυρίως μετά τον 2ο αιώνα μ. Χ. Ας δούμε 25 όμορφα και μερικά ασυνήθιστα σχέδια. 

via tilestwra

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only