Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Πώς να φτιάξετε ένα μενταγιόν "Δέντρο της ζωής". Οδηγίες και Βίντεο

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι της Βόρειας Αμερικής είχαν τις ονειροπαγίδες σε πολύ μεγάλη εκτίμηση καθώς πίστευαν ότι συμβόλιζαν τη δύναμη και την ενότητα.Πίστευαν ότι ο νυχτερινός αέρας ήταν γεμάτος με όνειρα, τόσο καλά όσο και κακά. Κρεμώντας μια ονειροπαγίδα κοντά στο κρεβάτι και ταλαντευόμενη από τον αέρα συλλάμβανε τα κακά όνειρα.  Τα καλά όνειρα ήξερα πώς να γλυστρήσουν μέσα από την παγίδα, ενώ τα κακά όνειρα παγιδεύονταν και εξαφανιζόντουσαν με το πρώτο φως της ημέρας. Έτσι πολλές κατασκευές αναπτύχθηκαν γύρω από την κεντρική ιδέα της ονειροπαγίδας. Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα μενταγιόν "Δέντρο της ζωής".


Το μενταγιόν "δέντρο της ζωής" αντί για φτερά χρησιμοποιεί χάντρες και σύρμα και συμβολίζει τη δύναμη της ακμάζουσας ζωής.

ΥΛΙΚΑ:

Χάλκινο σύρμα
Ποικιλία από χάντρες
Μεταλλικός κρίκος
Κόφτης


Κόψτε κομμάτια σύρμα, διπλώστε στη μέση και τυλίξτε το καθένα στον μεταλλικό κρίκο.


Πλέξτε κάθε τρία σκέλη το σύρμα για να φτιαχτούν οι ρίζες και στη συνέχεια στρίψτε τα όλα μαζί για να φτιάξετε τον κορμό του δέντρου.


Το πιο δημιουργικό κομμάτι αρχίζει τώρα. Ξεχωρίστε τα σύρματα έτσι ώστε να φτιάξετε τα κλαδιά του δέντρου.


Προσθέστε τις χάντρες λίγο πριν το τέλος του κάθε κλαδιού και μετά πλέξτε το στον κρίκο για να κλείσει.

Απλώστε ομοιόμορφα τις χάντρες έτσι ώστε να πάρετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα σχέδια και φυσικά να χρησιμοποιήσετε διάφορες χάντρες και χρώματα. Η επιλογή είναι δική σας.


Δείτε παρακάτω το βίντεο.

φωτ.fabartdiy

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only