Για τα υλικά μας:
1 κιλό ανθότυρο,ανάλατο
1/2 κιλό μανούρι
3 αυγά
1φλιτζ.τσαγ.γαλα
1φλιτζ.τσαγ.αλευρι(για όλες τις χρήσεις)
2κ.σ.μαιντανο,ψιλοκομμένο
1κ.σ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.σ καλαμποκάλευρο,για πασπάλισμα
1 κ.γ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό,για επάλειψη
1/2 κ.γ αλάτι
Για την επικάλυψη
1 αυγό
1 κ.γ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
2 κ.σ.γαλα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Για το σερβίρισμα
5-6 φύλλα μαϊντανού φρέσκου
Εκτέλεση
- Σ ενα μπολ θρυμματίστε τα τυριά με τα χέρια σας και ανακατεψτε καλά, Μόλις ενωθούν τα τυριά προσθέστε τα αυγά,ελαφρώς χτυπημένα με ενα πιρούνι σε ενα βαθύ πιάτο. Ριξτε το γάλα,το αλάτι, το αλεύρι γ.ο.χ ,το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα,και ξαναδούλεψε με τα χέρια σας το μείγμα για 1-2 λεπτά. Αδειαστε το μείγμα σε ενα βούτυρομενο και πασπαλισμενο με καλαμποκάλευρο μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί.
- Προθερμένετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ενα άλλο μπολ ρίξτε το αυγό,το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και χτυπήστε τα με ενα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε με αυτά την τυρόπιτα και ψήστε τη στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 45′. Αποσυρετε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κοψτε τη σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε γαρνίροντας με μερικά φρέσκα φύλλα μαϊντανού.
Καλή απόλαυση!!