in , , , ,

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να τοποθετήσετε μόνοι σας Ταπετσαρία!

Οι ταπετσαρίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσετε γρήγορα την εμφάνιση του σπιτιού σας. Το σημαντικότερο είναι η δημιουργικότητα. Οι ταπετσαρίες διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα και μοτίβα, αλλά και σε διαφορετικά πάχη.

thebestwallpaperplace


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σημεία που πρέπει να προσέξετε
Το βέλτιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε λείες, επίπεδες επιφάνειες, έτσι ώστε η κόλλα της ταπετσαρίας να έχει καλή πρόσφυση. Αν ο τοίχος είναι καινούριος και το σοβάτισμα είναι φρέσκο, αφήστε τον πρώτα να στεγνώσει καλά και μετά περάστε τον με αστάρι. Αυτό θα εμποδίσει την απορρόφηση του νερού της κόλλας από τον σοβά. Επιδιορθώστε τυχόν ρωγμές ή φθορές με στόκο και τρίψτε τυχόν ανώμαλα σημεία.

Υπολογισμός των απαιτούμενων ρολών
Για παράδειγμα:
Κάθε ρολό έχει μήκος κατά μέσο όρο 10 μέτρα (1.000 cm) και πλάτος 53 cm.

Αν οι τοίχοι του χώρου σας δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 3 μέτρα (3.000 cm), θα χρειαστείτε 3 κατακόρυφες λωρίδες από ένα ρολό. Μπορεί να χρειαστείτε και παραπάνω, αν η ταπετσαρία έχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο, επειδή θα πρέπει το μοτίβο να ταιριάζει μεταξύ των λωρίδων. Μετρήστε το πλάτος όλων των τοίχων και υπολογίστε το άθροισμά τους. Αν ο χώρος έχει παράθυρα και πόρτες, αφαιρέστε το πλάτος τους από αυτό της ταπετσαρίας για να δείτε τι πλάτος χρειάζεστε. Το κάθε ρολό έχει πλάτος 53 cm, γι’ αυτό, διαιρέστε το συνολικό πλάτος με το 53 για να βρείτε τον αριθμό των κατακόρυφων λωρίδων που χρειάζεστε.
Στη συνέχεια, διαιρέστε το αποτέλεσμα με το 3, επειδή το κάθε ρολό δίνει 3 λωρίδες. Τώρα γνωρίζετε τον ελάχιστο αριθμό ρολών που θα χρειαστείτε. Για παράδειγμα, αν έχετε συνολικό πλάτος τοίχων 4 x 600 cm ή 2.400 cm και ύψος 265 cm, θα χρειαστείτε 16 ρολά (2.400:53:3=15,1 ή με στρογγυλοποίηση 16 ρολά).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συμβουλή – Βεβαιωθείτε ότι όλα τα ρολά σας έχουν τον ίδιο χρωματικό κωδικό, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν ελαφριές χρωματικές διαφορές μεταξύ ρολών που μοιάζουν να είναι ίδια.

Επιλογή κατάλληλης κόλλας
Διατίθενται διαφορετικά είδη κόλλας για ταπετσαρίες, ανάλογα με το πάχος και το υλικό της ταπετσαρίας. Το πιο συνηθισμένο είδος κόλλας είναι η κόλλα γενικής χρήσης σε σκόνη. Αναμίξτε και ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι η κόλλα είναι ομοιογενής και δεν έχει σβόλους. Αφήστε την να δέσει για 10 λεπτά πριν από τη χρήση. Για ταπετσαρίες από βινύλιο, ύφασμα και υαλονήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό έτοιμο μείγμα κόλλας με σπάτουλα για κόλλα.

Συμβουλή – Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε έτοιμο μείγμα κόλλας για ταπετσαρίες. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να βρείτε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες, τις οποίες τοποθετείτε σε ένα δίσκο με νερό και μετά από λίγα λεπτά είναι έτοιμες για τοποθέτηση στον τοίχο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υπολογισμός επιπλέον μήκους στο επάνω και το κάτω μέρος
Όταν κόβετε την ταπετσαρία στο κατάλληλο μήκος, αφήστε ένα περιθώριο 5 cm στο επάνω και το κάτω μέρος. Θα χρειαστεί να αφήσετε μεγαλύτερο περιθώριο αν η ταπετσαρία έχει μοτίβο που πρέπει να ταιριάζει από τη μία λωρίδα στην επόμενη. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι η ταπετσαρία θα πρέπει να τοποθετηθεί με συγκεκριμένη κατεύθυνση – δεν θέλετε τα λουλούδια να βλέπουν προς τα κάτω!

Εφαρμογή της κόλλας
Τοποθετήστε μια λωρίδα ταπετσαρίας σε μια καθαρή επιφάνεια προετοιμασίας με το μοτίβο να βρίσκεται στην κάτω πλευρά. Περάστε την κόλλα με το πινέλο, διπλώστε το μισό κομμάτι με κόλλα προς το κέντρο και τοποθετήστε την ταπετσαρία στο δάπεδο. Αφήστε την κόλλα να δέσει με την ταπετσαρία και, όσο περιμένετε, μπορείτε να τοποθετήσετε την επόμενη λωρίδα στην επιφάνεια προετοιμασίας.

Συμβουλή – Να αφήνετε τον ίδιο χρόνο εφαρμογής της κόλλας σε κάθε λωρίδα έτσι ώστε η ταπετσαρία να τεντώσει


Τοποθέτηση της πρώτης λωρίδας
Οι τοίχοι και τα πλαίσια των παραθύρων δεν είναι πάντα εντελώς κατακόρυφα. Χρησιμοποιήστε μια στάθμη νήματος (ένα βαρίδι που κρέμεται από ένα σπάγκο) για να ελέγξετε αν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι σε μια κάσα πόρτας ή στο πλαίσιο ενός παραθύρου με περιθώριο επικάλυψης 3 cm επάνω από το πλαίσιο

.

Τοποθέτηση της ταπετσαρίας 
Διπλώστε προς τα έξω το επάνω μέρος της λωρίδας της ταπετσαρίας στην οποία έχετε περάσει την κόλλα και τοποθετήστε την ταπετσαρία με περιθώριο επικάλυψης 5 cm στο ταβάνι. Ισιώστε προσεκτικά την ταπετσαρία στον τοίχο με ένα καθαρό πινέλο για ταπετσαρίες. Πιέστε την ταπετσαρία στη θέση της με κινήσεις από το κέντρο προς τα άκρα. Χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά της λάμας ενός ψαλιδιού για να πιέσετε την ταπετσαρία στη γραμμή μεταξύ του τοίχου και του ταβανιού, δημιουργώντας μια τσάκιση.

Κοπή της ταπετσαρίας που περισσεύει
Τραβήξτε προσεκτικά το επάνω μέρος της ταπετσαρίας από τον τοίχο και κόψτε το κομμάτι που περισσεύει κατά μήκος της γραμμής της τσάκισης χρησιμοποιώντας το ψαλίδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι ξύλο στη γωνία και να κόψετε την ταπετσαρία κατά μήκος του χρησιμοποιώντας κοπίδι μοντελισμού. Αυτό είναι ευκολότερο αν αφήσετε για λίγο την κόλλα να στεγνώσει.

Φινίρισμα σε κάσες από πόρτες και πλαίσια παραθύρων 
Κόψτε την ταπετσαρία που περισσεύει στις κάσες από τις πόρτες και στα πλαίσια των παραθύρων υπό γωνία 45°. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος της λάμας του ψαλιδιού ξανά για να πιέσετε την ταπετσαρία στο άκρο της πόρτας ή το πλαίσιο του παραθύρου, δημιουργώντας μια τσάκιση στο χαρτί. Έπειτα, μπορείτε να κόψετε την ταπετσαρία κατά μήκος αυτής της γραμμής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τοποθέτηση των επόμενων λωρίδων 
Είναι καλύτερο να τοποθετείτε τις λωρίδες της ταπετσαρίας έτσι ώστε τα άκρα τους να εφάπτονται ακριβώς και να μην αλληλεπικαλύπτονται. Στη συνέχεια, πιέστε τις ενώσεις στις θέσεις τους με ένα καθαρό πανί ή με ρολό για ταπετσαρία. Αφαιρέστε προσεκτικά τα υπολείμματα κόλλας με ένα υγρό σφουγγάρι.


Τοποθέτηση σε γωνία
Στις γωνίες του δωματίου, μπορείτε να τοποθετήσετε ευκολότερα την ταπετσαρία αν φτάνει μόλις 1 cm πέρα από τη γωνία. Κόψτε την ταπετσαρία κατά μήκος και πιέστε την καλά στη γωνία. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το άλλο μισό της λωρίδας ή μια νέα λωρίδα απευθείας επάνω από το 1 cm της ταπετσαρίας που τοποθετήσατε προηγουμένως στη γωνία.

Τοποθέτηση γύρω από πρίζες και διακόπτες 
Αρχικά κλείστε το γενικό διακόπτη του ρεύματος και αφαιρέστε το κάλυμμα της πρίζας ή του διακόπτη. Έπειτα, μπορείτε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία ακριβώς επάνω από την πρίζα ή τον διακόπτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να σχηματίσετε το κατάλληλο άνοιγμα, με κινήσεις από το κέντρο προς τις γωνίες. Κόψτε το κομμάτι ταπετσαρίας που καλύπτει την περιοχή με μια ευθεία γραμμή για να αποκαλύψετε την πρίζα ή το διακόπτη. Έπειτα, επανατοποθετήστε το κάλυμμα στη θέση του.

Τοποθέτηση γύρω από καλοριφέρ 
Η τοποθέτηση ταπετσαρίας πίσω από καλοριφέρ είναι πάντα δύσκολη. Είναι καλύτερο να κόψετε την ταπετσαρία κατά μήκος στο σημείο όπου οι σωλήνες του νερού εξέρχονται από τον τοίχο. Έπειτα, κόψτε τη λωρίδα της ταπετσαρίας επάνω από το συνολικό ύψος του καλοριφέρ. Κατόπιν, μπορείτε να πιέσετε την υπόλοιπη λωρίδα ταπετσαρίας στον τοίχο χρησιμοποιώντας τη λαβή μιας σκούπας γύρω από την οποία έχετε τυλίξει ένα πανί ή χρησιμοποιώντας ένα καθαρό ρολό βαφής. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλοριφέρ από τον τοίχο και να το στηρίξετε σε ένα κομμάτι ξύλο ή σε μερικά βιβλία. Προσέξτε να μην στρέψετε τους σωλήνες και τις συνδέσεις υπερβολικά και προκληθούν διαρροές.

Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ταπετσαρία εδώ
via skil

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Παίρνει ένα Παλιό Στυλό και ξεκινάει να Τυλίγει λίγο Σύρμα γύρω του. Μόλις δείτε το Αποτέλεσμα, σίγουρα θα το δοκιμάσετε!

Εκπληκτικό γκράφιτι στη Κρήτη απεικονίζει τον Νίκο Ξυλούρη