in , , , , ,

Πώς να βάψετε μόνοι σας τσιμεντένια δάπεδα και να τα μετατρέψετε σε όμορφα πλακόστρωτα! Οδηγίες + Βίντεο!

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερος κόσμος τολμάει μια αλλαγή στα τσιμεντένια δάπεδα εξωτερικού χώρου. Είναι μια διαδικασία που το αισθητικό αποτέλεσμα δικαιώνει σίγουρα και ταυτόχρονα ένας πολύ οικονομικό τρόπος για να κάνετε μια όμορφη αλλαγή στο άχαρο τσιμέντο και να του δώσετε την όψη πέτρινου πλακόστρωτου.

zeri
zeri
 
Υλικά:
Χρώματα σε σπρέι σε διάφορες αποχρώσεις. Ιδανικά είναι τα χρώματα για γκράφιτι. Θα τα βρείτε σε χρωματοπωλεία, έχουν πολύ καλή καλυπτικότητα και αντοχή.
Εάν θέλετε να κάνετε μόνο περιγράμματα όπως στα νησιά τότε θα χρειαστείτε χρώματα διαγράμμισης και φαρδύ πινέλο.
Διάφανο βερνίκι πέτρας. Επιλέξτε ένα αρκετά ποιοτικό προϊόν πλήρους απορρόφησης.
Πλαστικό καλούπι τσιμέντου για μονοπάτια ή φτιάξτε μόνοι σας στένσιλς με χαρτόνι μακέτας.
Διαδικασία:
Καθαρίστε την επιφάνεια με σκληρή βούρτσα και νερό έτσι ώστε να φύγουν σκόνες, λίπη αλλά και φυτά που μπορεί να έχουν φυτρώσει σε ρωγμές.
Τοποθετήστε ανάποδα το καλούπι ή το στένσιλ και ψεκάστε με τα χρώματα σας εναλλάξ. Επανατοποθετείτε το καλούπι έτσι ώστε να υπάρχει μια διαδοχή και συνεχίζετε να ψεκάζετε. Μπορείτε να παίξετε αρκετά με τις αποχρώσεις μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφού στεγνώσει, με ρολό περνάτε το προστατευτικό βερνίκι σε όλη την επιφάνεια και αφήνετε να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Συνήθως τα τσιμεντένια δάπεδα δεν είναι επίπεδα γι’αυτό θα πρέπει να προσέξετε το καλούπι ή το στένσιλ να εφάπτεται καλά στην επιφάνεια.
diy-masters
diy-masters
diy-masters
zeri
suncoastart
bhg
yahoo
Ένα άλλος τρόπος, αλλά μόνο στην περιπτώση που θέλετε συμμετρικά σχέδια, είναι να χρησιμοποιήσετε ταινία.
zeri
zeri
Στην περίπτωση που θέλετε ο αρμός να είναι διαφορετικό χρώμα (και όχι το χρώμα του τσιμέντου) πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία με το καλούπι, περάστε όλη την επιφάνεια με τσιμεντόχρωμα στην απόχρωση που σας αρέσει.
Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο συνδυασμός χρωμάτων, γι’αυτό κάντε μια δοκιμή σε μια επιφάνεια  με το καλούπι και τα χρώματα σας πριν ξεκινήσετε στην κανονική επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Συμπλήρωσε Αντιψυκτικό Υγρό στον Ηλιακό Θερμοσίφωνα σε 6 Εύκολα Βήματα!

Μην πετάτε τα παλιά σας κολάν και καλσόν. Δείτε 14 έξυπνους τρόπους να τα ξαναχρησιμοποιήσετε