in , , ,

Πώς να πλύνετε την τσάντα του παιδιού (αν δεν μπαίνει στο πλυντήριο)

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Μπορεί φέτος να μην αγοράσετε καινούρια σχολική τσάντα, είτε γιατί το παιδί ήθελε να ευχαριστηθεί λίγο ακόμα την περσινή του (αν και αυτό γίνεται σπάνια), είτε γιατί είναι ένα έξοδο που επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας για τη λίστα με τα σχολικά. Παρόλα αυτά, αν η σάκα του παιδιού δεν μπαίνει στο πλυντήριο, μπορείτε να την κάνετε να μοιάζει με καινούρια, καθαρίζοντάς την σωστά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βήμα 1: Τι πρέπει να κάνετε πριν το καθάρισμα

Ελέγξτε όλες τις τσέπες, εσωτερικές και εξωτερικές, για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει ξεμείνει τίποτα ξεχασμένο. Αφού αφαιρέσετε ό,τι βρείτε, αναποδογυρίστε την πάνω από τον κάδο σκουπιδιών για να «πέσουν» τα ξύσματα απ’ το μολύβι και τη γόμα, τα χαρτάκια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει κρυφτεί μέσα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βήμα 2: Πλύσιμο στο χέρι

Γεμίστε μια πολύ μεγάλη λεκάνη ή τη μπανιέρα σας (μέχρι ένα σημείο φυσικά-δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε πολύ νερό!), με χλιαρό νερό και ρίξτε λίγο απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη. Στη συνέχεια, βυθίστε την τσάντα και με ένα σφουγγάρι καθαρίστε απαλά το εσωτερικό της. Για το εξωτερικό της, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε απαλά στα βρώμικα σημεία. Σιγουρευτείτε ότι το σαπουνόνερο πηγαίνει σε κάθε σημείο της για να καθαρίσει παντού.

Έπειτα, ξεπλύνετε πολύ καλά με καθαρό, κρύο νερό για να απομακρύνεται το απορρυπαντικό.

Extra tip για τους λεκέδες από μελάνι: ψεκάστε πάνω τους μια ποσότητα απ’ τη λακ που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα απ’ το μελάνι με ένα καθαρό πανί μέχρι να φύγουν εντελώς.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βήμα 3: Καθάρισμα και απολύμανση για τις «βαριές» περιπτώσεις
Αν η τσάντα του παιδιού δεν είναι απλώς βρώμικη, αλλά χρειάζεται και… απολύμανση, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

1. Φτιάξτε ένα μίγμα που θα αποτελείται από ίσα μέρη νερού και έλαιο πεύκου, που έχει απολυμαντικές ιδιότητες.

2. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα είτε σε στεγνή τσάντα, τρίβοντας ελαφρά με μια βούρτσα, είτε μουλιάζοντάς την σε νερό.

3. Αφού απομακρυνθούν οι βρωμιές, βυθίστε την σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να ξεπλυθεί και έπειτα αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο.

Βήμα 4: Το κόλπο για όμορφη μυρωδιά

Για να μυρίζει φρεσκάδα η σάκα του παιδιού, απλώς ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στον πάτο της. Ανοίξτε την και αφήστε την στο μπαλκόνι για να τη δει ο ήλιος μια ολόκληρη μέρα- το Σάββατο ή η Κυριακή που το παιδί δεν έχει σχολείο, είναι, επομένως οι ιδανικές μέρες για να την πλύνετε.

Αν δεν θέλετε να μπαίνετε συχνά σ’ αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να την καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπουνόνερο, εφόσον φυσικά σας περισσεύει χρόνος. Έτσι, θα απομακρύνετε σχετικά γρήγορα τους λεκέδες, πριν προλάβουν να «ποτίσουν» στο ύφασμα.

via mama365, littlethings

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Τα μυστικά της κατάψυξης! Μάθε τι είδους τρόφιμα μπορείς να συντηρείς στην κατάψυξη

Το Χρώμα που θα Δείτε στους Τοίχους το 2019 είναι το…