in ,

3 Τρόποι για να εξαφανίσεις την σκουριά από τα μεταλλικά αντικείμενα!

Λίγα πράγματα μπορούν να είναι πιο αντιαισθητικά από την σκουριά που πιάνει σε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα και δυστυχώς μπορεί να εμφανιστεί στα πάντα όταν δεν τα καθαρίζουμε καλά, ή τα αφήνουμε για καιρό στην αποθήκη του σπιτιού μας εκτεθειμένα στην υγρασία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι το να χρησιμοποιήσεις κάποιο χημικό καθαριστικό, ενώ μπορείς να έχεις το ίδιο και ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μερικά καθημερινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα!

Τι θα πρέπει να κάνεις λοιπόν για να καθαρίσεις τα σκουριασμένα εργαλεία και τα κουζινικά σου σκεύη με φυσικό τρόπο;

Πως να εξαφανίσεις την σκουριά με φυσικό τρόπο!

Χρησιμοποίησε λεμόνι και αλάτι

Μπορεί σαν συνδυασμός με το lime να σου θυμίζει τις υπέροχες μαργαρίτες που πίνεις τα καλοκαίρια αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι το μόνο καλό που μπορεί να κάνει.

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της σκουριάς στα πρώιμα στάδια πριν φτάσει δηλαδή πολύ βαθιά στο μέταλλο και σε συνδυασμό με τα λειαντικά οφέλη του αλατιού δημιουργούν το ιδανικό απολεπιστικό προϊόν για όλες τις επιφάνειες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις αρκετό αλάτι με χυμό λεμονιού και έπειτα να απλώσεις καλά το μείγμα επάνω στην περιοχή που έχει το πρόβλημα. Άφησε το να δράσει για 2-3 ώρες και στην συνέχεια χρησιμοποίησε το ίδιο μείγμα για να το τρίψεις επάνω στην επιφάνεια πριν την ξεπλύνεις.

Βάλε κέτσαπ

Για τον δεύτερο τρόπο θα πρέπει πρώτα να βάλεις σε ένα μπολάκι λίγο νερό και σόδα πλυντηρίου και να εφαρμόσεις το μείγμα στο αντικείμενο που θέλεις. Το επόμενο βήμα είναι να απλώσεις αρκετή ποσότητα από την κέτσαπ και να την αφήσεις να δράσει για 2 ώρες περίπου.

Το μόνο που μένει μετά είναι να ξεπλύνεις καλά το μεταλλικό αντικείμενο και να το σκουπίσεις.

Συνδύασε ξύδι, μαγειρική σόδα και αλάτι

Αυτά τα 3 υλικά μαζί μπορούν να κάνουν θαύματα. Βέβαια, αυτή είναι η πιο χρονοβόρα μέθοδος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τι πρέπει να κάνεις; Πάρε ένα πλαστικό μπολ και βάλε μέσα μισό φλιτζάνι αλάτι και 1.5 με 2 λίτρα λευκό ξύδι και βάλε μέσα τα αντικείμενα σου. Προφανώς μπορείς να προσαρμόσεις τις ποσότητες ανάλογα με το τι θέλεις να καθαρίσεις. Άφησε τα μέσα στο ξύδι για 12 ώρες και αφού ξεπλύνεις καλά, βάλε σε ένα μπολ 2 λίτρα νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα για να τραβήξει το ξύδι που έχει απομείνει στο σκεύος.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, μπορείς να ξεπλύνεις την επιφάνεια του αντικειμένου με ζεστό νερό και να το σκουπίσεις πολύ καλά για να μην υπάρχει υγρασία. Δες ακόμη πως να καθαρίσεις το σίδερο σου από τα άλατα!
via exypnes-idees

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πως να φτιάξεις καλάθι από εφημερίδα!

Πως να φτιάξετε κολοκυθάκια τουρσί