in , , ,

4 Σπιτικές συνταγές για πιο πυκνά Μαλλιά!

Η τριχόπτωση είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στις μέρες μας. Και όποιος πάσχει από αυτό σίγουρα θα  θέλει να το διορθώσει το συντομότερο δυνατό.

Μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της πυκνότητας των μαλλιών, είναι το συναισθηματικό στρες, οι ορμονικές διαταραχές, η διατροφική ανεπάρκεια, η ρύπανση, οι αλλεργίες, η χρήση των μη ποιοτικών προϊόντων, κακές συνθήκες υγιεινής των μαλλιών και η κληρονομικότητα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα για ακριβά προϊόντα και θεραπείες. Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που σας βοηθούν να έχετε πιο πυκνά και υγιή μαλλιά.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις εξαιρετικές φυσικές θεραπείες:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

1. Αυγά

Η πρωτεϊνική θεραπεία είναι απαραίτητη για να απολαμβάνετε πιο δυνατά και πυκνά μαλλιά. Πάρτε ένα ή δύο αυγά και εφαρμόστε σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε το για 30 λεπτά. Κατόπιν πλύνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν. Μπορείτε να επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε έναν κρόκο αυγού, με μια κουταλιά λαδάκι για τα μαλλιά της επιλογής σας και δύο κουταλιές της σούπας νερό.
Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα.

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο θα βοηθήσει επίσης στην πυκνότητα των μαλλιών. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος των μαλλιώς με ζεστό λάδι. Κατόπιν ξεπλύνετε καλά και χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας για να ξεπλύνετε.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε το λάδι να δράσει στα μαλλιά τη νύχτα, και το πρωί ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε το ελαιόλαδο με λίγο μέλι. Εφαρμόστε στα μαλλιά, αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε κανονικά. Χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα φάρμακα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

3. Αβοκάντο

Το αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν πυκνότερα τα μαλλιά. Εκτός από την ενυδάτωση συμβάλλει στη συνολική υγεία των μαλλιών.

Ανακατέψτε το αβοκάντο με μια μπανάνα και μια κουταλιά ελαιόλαδου. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά για να απορροφηθούν τα θρεπτικά συστατικά. Κατόπιν ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια με το σαμπουάν σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια μάσκα ενυδάτωσης αναμειγνύοντας δύο κουταλιές λάδι σπόρου σιταριού με μισό λιωμένο ώριμο αβοκάντο. Εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και μετά εφαρμόστε το σαμπουάν σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις διαδικασίες με αβοκάντο μία φορά την εβδομάδα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Καστορέλαιο

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με καστορέλαιο, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να έχετε παχύτερα μαλλιά.
Προστατεύει από την απώλεια μαλλιών. Αυτό το λάδι έχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε και λιπαρά οξέα και προάγουν την ανάπτυξη της τρίχας.

Ζεστάνετε ίσα μέρη καστορέλαιου και ελαίου καρύδας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής με κυκλική κίνηση.
Απλώστε σε όλο το μήκος των μαλλιών.

** Το άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γιατρό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε μια ψάθινη τσάντα με 2 ψάθινα σουπλά και μια δερμάτινη ζώνη. Εύκολα και οικονομικά – Οδηγίες + Βίντεο! Από την Vlogger Vivika Vika.

8 τρόποι για να ακονίσετε τα ψαλίδια σας με υλικά που έχετε σπίτι! Βίντεο