in , , , ,

7 Εκπληκτικές Ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με μικρά & μεγάλα βότσαλα!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να στολίσεις και να περιποιηθείς τον κήπο σου με βότσαλα και άλλα καλοκαιρινά αντικείμενα. Ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος και είναι φυσικό να νιώθεις το κάλεσμα για να χαλαρώσεις στον κήπο, απολαμβάνοντας τον ήλιο. Άλλωστε, η διακόσμηση κήπου με βότσαλα μπορεί να γίνει πολύ οικονομική και διασκεδαστική υπόθεση. Αρκεί να έχεις μαζέψει μια συλλογή από βότσαλα από τις διακοπές σου και να έχεις μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για να μεταμορφώσεις τον κήπο σου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πώς θα μεταμορφώσεις τον καλοκαιρινό κήπο σου με βότσαλα; Μπορείς να φτιάξεις διάφορες χειροτεχνίες σαν διακοσμητικά χώρου, ή να στολίσεις συγκεκριμένα σημεία στον κήπο. Ακόμα, μπορείς να επενδύσεις το δάπεδο και τα παρτέρια με τα λουλούδια σου, χρησιμοποιώντας βότσαλα. Το μυστικό είναι, να μην το δεις σαν δουλειά, αλλά σαν ένα πολύ ευχάριστο χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο σου. Πράγματι, η διακόσμηση κήπου με βότσαλα έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και μεγάλη ποικιλία ιδεών. Σίγουρα θα βρεις κάτι που να σου αρέσει. Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικές πολύ αγαπημένες μας ιδέες για να στολίσεις τον κήπο στο σπίτι σου!

7 φανταστικές ιδέες για διακόσμηση κήπου με βότσαλα, μικρά & μεγάλα!

#1 Διακοσμητικά χώρου από βότσαλα

Αν έχεις καλές σχέσεις με τις χειροτεχνίες, αυτό θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο για σένα. Ένας πολύ απλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη διακόσμηση κήπου με βότσαλα, είναι να φτιάξεις μερικά απλά και διακριτικά διακοσμητικά. Μπορείς να φτιάξεις σχέδια, βάζοντας μικρά βότσαλα πάνω σε ένα πιο μεγάλο βότσαλο και κολλώντας τα με ειδική κόλλα για πέτρα. Φτιάξε σχέδια με λουλούδια, καράβια, ψαράκια και άλλα μοτίβα που σε εκφράζουν. Με τα βότσαλα αυτά μπορείς να διακοσμήσεις το τραπέζι του κήπου σου και όχι μόνο. Μπορείς να αφιερώσεις μια ξεχωριστή γωνιά για τα δημιουργήματα σου, ή και να στολίσεις με αυτά τα περβάζια των παραθύρων σου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!


#2 Ζωγραφισμένα βότσαλα

Η ζωγραφική πάνω σε βότσαλα μπορεί να γίνει με ακρυλικά χρώματα, ανεξίτηλους μαρκαδόρους, ακόμα και με βερνίκια για τα νύχια. Φυσικά, τα ακρυλικά χρώματα φαίνονται πιο όμορφα και σου τα προτείνουμε. Μπορείς, λοιπόν, να ομορφύνεις μια διακόσμηση κήπου με βότσαλα, χρωματίζοντας τα. Κάνε σχέδια με το πινέλο σου και δώσε ξεχωριστή μορφή σε βότσαλα μεγάλα και μικρά. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό μπορεί να γίνει πιο εύκολα πάνω σε ανοιχτόχρωμα βότσαλα και λιγότερο εύκολα πάνω σε σκουρόχρωμα. Πάντως, τα ζωγραφισμένα βότσαλα είναι ιδανικά για να διακοσμήσουν τα έπιπλα κήπου σου με χρώμα.

#3 Κεριά & βότσαλα

Τα κεριά είναι χρήσιμα για να κάνουν ρομαντική ατμόσφαιρα, χειμώνα καλοκαίρι. Και πώς θα σου φαινόταν, αν έφτιαχνες τα δικά σου κηροπήγια για τον κήπο, εύκολα και οικονομικά; Για τη διακόσμηση κήπου με βότσαλα και κεριά θα χρειαστείς ένα ποτήρι, ή ρηχό βάζο, μερικά μικρά βότσαλα και κεράκια ρεσό. Μέσα στο ποτήρι, βάλε μια βάση από βότσαλα και στήριξε σε αυτά ένα κεράκι, αρωματικό, ή όχι. Είναι καλύτερα, αν το ποτήρι δεν είναι ψηλό, γιατί έτσι διαχειρίζεσαι πιο εύκολα το εσωτερικό του με τα χέρια σου. Τόσο απλά μπορείς να έχεις τα δικά σου πρωτότυπα κηροπήγια κήπου για να κάνεις νυχτερινή ατμόσφαιρα.

#4 Μωσαϊκό από βότσαλα

Το μωσαϊκό είναι μια κλασική, αλλά πάντα αγαπημένη τεχνική, η οποία εφαρμόζεται από διάφορα υλικά, όπως γυαλί, μάρμαρο, αλλά και βότσαλα. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό με σχέδιο της επιλογής σου, χρησιμοποιώντας βότσαλα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τα μεγάλα βότσαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κυρίως σχέδιο, ενώ τα πιο μικρά για το φόντο και τις λεπτομέρειες. Πώς, όμως, αυτό θα σε βοηθήσει στη διακόσμηση κήπου με βότσαλα; Μπορείς να βάλεις το μωσαϊκό σου σε ένα σημείο στο δάπεδο του κήπου. Ακόμα, μπορείς να το “χτίσεις” πάνω σε παρτέρια και ζαρντινιέρες χρησιμοποιώντας υγρό τσιμέντο. Δοκίμασε το και δε θα απογοητευτείς.

#5 Βότσαλα στα παρτέρια

Νιώθεις ότι τα παρτέρια σου δεν είναι αρκετά “γεμάτα” από φυτά και χρώματα; Αν ναι, τότε μπορείς να αλλάξεις την αισθητική τους, βάζοντας μια εξωτερική στρώση από βότσαλα. Η ιδέα αυτή είναι χρήσιμη, κυρίως αν έχεις φυτέψει δέντρα στον κήπο σου, ή θάμνους. Αν τα παρτέρια σου έχουν φυτεμένα μικρά λουλούδια, δε συστήνεται να γεμίσεις τα κενά με βότσαλα. Βλέπεις, κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των λουλουδιών να απορροφούν το νερό από το πότισμα. Αντιθέτως, είναι ιδανική ιδέα για να διακοσμήσεις παρτέρια με δέντρα, καθώς σε αυτά υπάρχει αρκετός χώρος και για τα φυτά και για τα βότσαλα. Ουσιαστικά, τα βότσαλα συμπληρώνουν τα χρώματα που λείπουν!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#6 Βραχόκηπος με βότσαλα

Ο βραχόκηπος, στη βάση του, είναι ένα κομμάτι του κήπου, στο οποίο κυριαρχεί ένας συνδυασμός από φυτά και πέτρες. Τα στοιχεία αυτά συνυπάρχουν σε ένα αρμονικό σύνολο, το οποίο κάνει τον κήπο του σπιτιού σου πιο εξωτικό και πιο κοντά στη φύση. Υπάρχουν ειδικά φυτά για βραχόκηπους, τα οποία μπορούν να αναπτύσσονται μέσα στις πέτρες. Όμως, πώς η διακόσμηση κήπου με βότσαλα σχετίζεται με το σχεδιασμό βραχόκηπου; Πολύ απλά, μπορείς να τοποθετήσεις μερικά όμορφα βότσαλα γύρω από τα φυτά στο βραχόκηπο του κήπου σου. Αυτά θα δώσουν περισσότερο χρώμα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στο ήδη όμορφο κομμάτι του βραχόκηπου. Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει όποιον επισκεφθεί τον κήπο σου.

#7 Μονοπάτι από βότσαλα

Αν έχεις μαζέψει βότσαλα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, μπορείς να σχεδιάσεις ένα όμορφο μονοπάτι στον κήπο σου. Το μονοπάτι αυτό μπορεί να συνδέει την πόρτα του σπιτιού με τα έπιπλα κήπου, ή τα παρτέρια με τα φυτά σου μεταξύ τους, ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Το πόσο φαρδύ θα είναι το μονοπάτι είναι στο χέρι σου και εξαρτάται από το πόσα βότσαλα μπορείς να διαθέσεις για το σκοπό αυτό. Θεωρητικά, είναι καλό τα βότσαλα του μονοπατιού να έχουν παρόμοιες αποχρώσεις για να θυμίζουν ένα ενιαίο σύνολο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι και απαραίτητο, αφού μπορείς να βάλεις και βότσαλα διαφορετικών χρωμάτων. Αν θέλεις, μπορείς να σταθεροποιήσεις το μονοπάτι σου με λίγο υγρό τσιμέντο.

Ελπίζουμε να σου δώσουμε έμπνευση για τη δική σου διακόσμηση κήπου με βότσαλα! Παρόλα αυτά, μην ξεχνάς την περιποίηση των φυτών σου, ειδικά το καλοκαίρι που οι ανάγκες τους αυξάνονται.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Η επαναστατική εφεύρεση που διπλώνει και σιδερώνει τα ρούχα μετά το πλυντήριο

15 μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σχεδόν κανένας δεν έχει