in ,

Πόση ομορφιά χωράει σε 40 τμ; Δείτε αυτό το εξοχικό σπίτι και θα καταλάβετε

Στα Βουρλά της Μικράς Ασίας, μιας παραθαλάσσιας περιοχής κοντά στη Σμύρνη, ο αρχιτέκτονας Necdet Senoglu, σχεδίασε για την οικογένεια του γιου του Emre, ένα μικρό πέτρινο εξοχικό σπίτι που είναι περίπου 8μ. επί 5μ., δηλαδή σχεδόν 40 τ.μ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το κομμάτι γης ήταν μεγάλο και εύφορο, αν και εγκαταλελειμμένο. Τα 13.000 τ.μ. ήταν γεμάτα με ελαιόδεντρα και καρυδιές, ενώ σχεδόν αμέσως μετά την αγορά φυτεύτηκαν και αμπέλια. Μέσα σε αυτό το οικόπεδο ο Necdet Senoglu ήθελε να σχεδιάσει ένα εξοχικό που δεν θα ήταν ένα ακόμη αντίγραφο ενός χωριάτικου σπιτιού, αλλά ένα σπίτι που θα ταίριαζε στην περιοχή και θα άνηκε στη γη, από την οποία θα ήταν φτιαγμένο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για να ολοκληρωθεί η κατοικία, έτσι ακριβώς όπως την είχε σκεφτεί ο Necdet Senoglu, μαζεύτηκαν πέτρες και αγοράστηκαν οι πόρτες, τα παράθυρα, το πέτρινο τζάκι και πολλά άλλα δομικά και διακοσμητικά στοιχεία από κατεδαφίσεις ή αντικερί της περιοχής. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από δύο στρώσεις, πέτρα εξωτερικά και τούβλα εσωτερικά. Αυτό δίνει ένα τοίχο 60 εκατοστών πάχους, που βοηθάει τη ρύθμιση της θερμότητας μέσα στο σπίτι και του επιτρέπει να μένει δροσερό το καλοκαίρι και να διατηρεί τη θερμότητα στο εσωτερικό του, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η οροφή έγινε με απλή ξύλινη κατασκευή χωροδικτυώματος, με τον χώρο που δημιουργήται από κάτω να χρησιμοποιήται ως υπνοδωμάτιο. Στο μπροστινό μέρος έχει σχεδιαστεί ο κύριος υπαίθριος χώρος, σκιασμένος με αμπέλια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φωτογράφος: Emre Senoglu Πηγή: designhome, tilestwra

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.9 / 5. Αξιολογήσεις: 19

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

8 τρόποι να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κραγιόν

15 όμορφες ιδέες για Shabby chic καθιστικό. Συμβουλές.