in , , , ,

Διακόσμηση κουτιού με Δαντελένια πετσετάκια. Οδηγίες + Βίντεο

Μια πολύ ωραία ιδέα, για να αξιοποιήσουμε τα δαντελένια πετσετάκια της γιαγιάς, βρήκαμε στο site της Iara Capraro, όπου μας δείχνει πως με ελάχιστα υλικά και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, μπορούμε να μετατρέψουμε απλά ξύλινα κουτιά σε έργα τέχνης με δαντέλα.

Βήμα πρώτο: Βελατούρα
 

Η Iara χρησιμοποιεί ένα ειδικό υλικό να περάσει την επιφάνεια του ξύλινου κουτιού, όμως μπορούμε εύκολα να το αντικαταστήσουμε με ένα χέρι βελατούρα, που την βρίσκουμε εύκολα σε όλα τα χρωματοπωλεία. Μόλις στεγνώσει η βελατούρα, τρίβουμε ελαφρά την επιφάνεια με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο, να εξομαλύνουμε τυχόν αγριάδες και είμαστε έτοιμοι για την δαντέλα.

Βήμα δεύτερο: Δαντέλα

Εμποτίζουμε πολύ καλά την δαντέλα να μουσκέψει μέσα σε κόλλα PVA, την οποία επίσης βρίσκουμε εύκολα στα χρωματοπωλεία και τα είδη χομπισμού. Απλώνουμε την δαντέλα πάνω στο κουτί και την στρώνουμε, τεντώνοντας όπου χρειάζεται, για να εφαρμόσει και να κολλήσει επάνω. Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα καλά.

Βήμα τρίτο: Κοψίματα

Κόβουμε πολύ προσεκτικά την δαντέλα στα σημεία που ανοίγει το κουτί. Η κόλλα θα την εμποδίσει να ξεφτίσει.

Βήμα τέταρτο: Χρώμα
 

Είτε με ένα spray είτε με ριπολίνη και πινέλο, βάφουμε ολόκληρο το κουτί εξωτερικά, με την δαντέλα, στο επιθυμητό χρώμα. Το χρώμα μπαίνει επιφανειακά, όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους, αλλά και για να προσφέρει μια σχετική προστασία στο έργο μας, από την σκόνη και την υγρασία. Αφήνουμε να στεγνώσει πάρα πολύ καλά.

Βήμα πέμπτο: Διακόσμηση
 
Δείτε το Βίντεο

 

via whatcanidoathome, iaracapraro

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς παστεριώνουμε αυγά

10 έξυπνα τρυκ για να βγαίνετε καλύτερα στις φωτογραφίες