in , , , , , ,

11 Tips για να Διατηρείτε το Σπίτι σας Μόνιμα Τακτοποιημένο

Αν οι ρυθμοί της ζωής σας είναι ιδιαίτερα έντονοι, τότε γνωρίζετε πως είναι δύσκολο να διατηρείτε το σπίτι σας μόνιμα τακτοποιημένο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ξεκινάτε την εβδομάδα με ένα καθαρό σπίτι (αναλόγως πόσα πράγματα έχετε προλάβει να κάνετε το Σαββατοκύριακο) και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δημιουργείται μια στοίβα με καθαρά ρούχα στο κρεβάτι σας, η τσάντα του γυμναστηρίου βρίσκεται στο πάτωμα και ο νεροχύτης σας είναι γεμάτος άπλυτα πιάτα. Μέχρι την Παρασκευή το σπίτι σας μοιάζει με… βομβαρδισμένο τοπίο.

Δείτε επίσης: 18 Έξυπνα Κόλπα Καθαρίσματος


Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Υιοθετήστε τα παρακάτω 11 tips και θα δείτε πως το θέμα «καθαριότητα» θα γίνει πολύ πιο εύκολο και το σπίτι σας θα είναι τακτοποιημένο σχεδόν σε μόνιμη βάση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!


Στρώστε το κρεβάτι σας μόλις σηκωθείτε το πρωί. Θα σας ενεργοποιήσει και θα σας αποτρέψει να… επιστρέψετε πίσω σ’ αυτό.

Κρεμάστε αμέσως τα ρούχα που έχετε φορέσει. Αν σκέφτεστε να τα ξαναφορέσετε μην τα πετάτε απλώς σε μια πολυθρόνα, αλλά δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο στην ντουλάπα σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καθαρίστε τη ντουζιέρα αμέσως μετά από κάθε μπάνιο. Ένα γρήγορο καθάρισμα θα διατηρήσει τις επιφάνειες καθαρές και θα μειώσει πολύ τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσετε στο μπάνιο σας όταν θα έρθει η ώρα για πιο βαθύ καθάρισμα.

Σκουπίστε τους πάγκους του μπάνιου πριν πέσετε για ύπνο. Μόλις τελειώσετε με την βραδινή σας ρουτίνα κάντε ένα γρήγορο καθάρισμα ώστε να μην συσσωρεύεται η ακαταστασία.

Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων το πρωί, ενώ φτιάχνετε τον καφέ σας. Διαφορετικά τα καθαρά σας πιάτα θα μείνουν εκεί όλη τη μέρα.

Όταν προσέξετε κάποιον λεκέ στην κουζίνα σας καθαρίστε τον αμέσως και μην τον αφήσετε για το Σαββατοκύριακο.



Δείτε επίσης: Χαλιά: Πλήρης Οδηγός Για Σωστό Καθαρισμός Και Φύλαξή Τους Μέχρι Του Χρόνου

Καθαρίζετε ενώ μαγειρεύετε. Κάντε την προεργασία του γεύματος και πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε καθαρίστε ό,τι λερώσατε. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο καθαρίστε τα σκευή που χρησιμοποιήσετε πριν κάτσετε να φάτε.

Γεμίστε και βάλτε το πλυντήριο πιάτων το βράδυ. Μην το αφήσετε για το πρωί, όσο δελεαστική κι αν είναι η ιδέα (έτσι ώστε τα πιάτα σας να είναι έτοιμα για να μπουν στη θέση τους το πρωί που θα ξυπνήσετε).



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Καθαρίστε το coffee table και τα υπόλοιπα τραπεζάκια του καθιστικού σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Αν παρακολουθείτε τηλεόραση, τότε μια καλή ευκαιρία είναι να το κάνετε στις διαφημίσεις!

Βγάλτε τα σκουπίδια κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι. Με αυτή τη συνήθεια θα εξασφαλίσετε πως δεν θα συσσωρευτούν στοίβες σκουπιδιών στο σπίτι.


Μόλις γυρίσετε από το γυμναστήριο βάλτε αμέσως τα άπλυτα στο καλάθι και τον υπόλοιπο εξοπλισμό στη θέση του και μην περιμένετε να το κάνετε την επόμενη μέρα.
via spirossoulis

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γιατί οι κουτάλες έχουν τρύπα στο κέντρο; Σίγουρα οχι για να στραγγίζουν.

Nερό σε πλαστικά μπουκάλια: 3 μεγάλοι κίνδυνοι