in ,

Φτιάξτε Φυσική Βαφή Ρούχων με Φρούτα και Λαχανικά

Τα παλαιότερα χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα λουλούδια για να αλλάζουν το χρώμα στα ρούχα τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς με ελάχιστα και οικονομικά υλικά.

Πάρτε τα λαχανικά σας που κοντεύουν να χαλάσουν (πχ. σπανάκι ή παντζάρια) καθώς και φλούδες από φρούτα (πορτοκάλια, λεμόνια) και πιάστε δουλειά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Θα χρειαστείτε: παντζάρια, κρεμμύδια, φύλλα από κόκκινο λάχανο, σπανάκι, φλούδες από πορτοκάλια και μικρά κατσαρολάκια.

Ξεκινήστε συλλέγοντας όλα όσα θα χρειαστείτε. Πάρτε ένα φλιτζάνι από κάθε υλικό (φρούτο ή λαχανικό) και ψιλοκόψτε το. Τα μύρτιλα, τα μούρα και το κόκκινο λάχανο φτιάχνουν τέλειο μπλε χρώμα.
Τα σμέουρα και τα παντζάρια κάνουν κόκκινο χρώμα.
Οι φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού φτιάχνουν κίτρινο χρώμα καθώς και το χρώμα της ώχρας. Το σπανάκι ένα υπέροχο πράσινο και το κρεμμύδι ένα τέλειο πορτοκαλί.
Βάλτε τα ψιλοκομμένα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι (ένα διαφορετικό κάθε φορά ανάλογα με το χρώμα που θέλετε)και καλύψτε τα με διπλάσιο νερό. Βράστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.

Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το νερό να φτάσει στη θερμοκρασία του δωματίου. Μόλις κρυώσουν οι μπογιές σας βάλτε τις σε βαζάκια και είναι έτοιμες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βάλτε το ρούχο ή την πετσέτα που θέλετε να βάψετε σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο πέρα από την μπογιά που προέρχεται από φρούτο έχετε ρίξει 1/4 φλ. αλάτι και 4 φλ. νερό. Αν θέλετε να βάψετε το ρούχο σας με μπογιά από λαχανικά τότε θα πρέπει να το βράσετε για 1 ώρα σε κατσαρολάκι όπου εκτός από την μπογιά υπάρχει και 1 φλ. τσαγιού ξίδι και 4 φλ. τσαγιού νερό.

Ξεπλύνετε το ρούχο σε κρύο νερό αλλά μην το στραγγίσετε. Αφήστε το να στραγγίσει μόνο του μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
via spirossoulis

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φτιάξτε μόνοι σας τα νύχια σας, σαν επαγγελματίες, με προσωρινά τατουάζ. Οδηγίες + Βίντεο!

Πώς να ζωγραφίσετε πάνινα παπούτσια!