Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Φτιάξτε Φυσική Βαφή Ρούχων με Φρούτα και Λαχανικά

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Τα παλαιότερα χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα λουλούδια για να αλλάζουν το χρώμα στα ρούχα τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς με ελάχιστα και οικονομικά υλικά.


Πάρτε τα λαχανικά σας που κοντεύουν να χαλάσουν (πχ. σπανάκι ή παντζάρια) καθώς και φλούδες από φρούτα (πορτοκάλια, λεμόνια) και πιάστε δουλειά.


Θα χρειαστείτε: παντζάρια, κρεμμύδια, φύλλα από κόκκινο λάχανο, σπανάκι, φλούδες από πορτοκάλια και μικρά κατσαρολάκια.

Ξεκινήστε συλλέγοντας όλα όσα θα χρειαστείτε. Πάρτε ένα φλιτζάνι από κάθε υλικό (φρούτο ή λαχανικό) και ψιλοκόψτε το. Τα μύρτιλα, τα μούρα και το κόκκινο λάχανο φτιάχνουν τέλειο μπλε χρώμα.
Τα σμέουρα και τα παντζάρια κάνουν κόκκινο χρώμα.
Οι φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού φτιάχνουν κίτρινο χρώμα καθώς και το χρώμα της ώχρας. Το σπανάκι ένα υπέροχο πράσινο και το κρεμμύδι ένα τέλειο πορτοκαλί.
Βάλτε τα ψιλοκομμένα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι (ένα διαφορετικό κάθε φορά ανάλογα με το χρώμα που θέλετε)και καλύψτε τα με διπλάσιο νερό. Βράστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το νερό να φτάσει στη θερμοκρασία του δωματίου. Μόλις κρυώσουν οι μπογιές σας βάλτε τις σε βαζάκια και είναι έτοιμες.

Βάλτε το ρούχο ή την πετσέτα που θέλετε να βάψετε σε ένα κατσαρολάκι στο οποίο πέρα από την μπογιά που προέρχεται από φρούτο έχετε ρίξει 1/4 φλ. αλάτι και 4 φλ. νερό. Αν θέλετε να βάψετε το ρούχο σας με μπογιά από λαχανικά τότε θα πρέπει να το βράσετε για 1 ώρα σε κατσαρολάκι όπου εκτός από την μπογιά υπάρχει και 1 φλ. τσαγιού ξίδι και 4 φλ. τσαγιού νερό.

Ξεπλύνετε το ρούχο σε κρύο νερό αλλά μην το στραγγίσετε. Αφήστε το να στραγγίσει μόνο του μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
via spirossoulis

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only