in , , ,

Βάλε χρώμα: Εδώ θα βρεις όλα τα αξεσουάρ βαφής και τις τεχνοτροπίες που θα χρειαστείς!

Παρόλο που αγαπάμε και τολμάμε να κάνουμε αλλαγές όλες τις εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ακόμα ένας λόγος για να κάνουμε τώρα ό,τι είχαμε προγραμματίσει, στο σπίτι μας, στους προσωπικούς μας χώρους ή στον κήπο μας.

Βάφοντας όχι μόνο τους τοίχους του σπιτιού μας, αλλά φρεσκάροντας ή ακόμα και αλλάζοντας χρώμα στα έπιπλά μας, είναι κάτι που σίγουρα θα μας ανεβάσει τη διάθεση και θα μας ανανεώσει.

Βάψιμο σπιτιού

Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά ακόμα και στον χώρο των χρωμάτων. Πλέον με τα υποαλλεργικά και οικολογικά άοσμα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούμε να βάψουμε και χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους χώρους σχεδόν άμεσα.

Σκεφτείτε πριν βάψετε. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας πολλές τεχνοτροπίες και να παίξετε με συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Εάν πάλι έχετε πιο κλασικά γούστα, θα βρείτε σίγουρα τα χρώματα που σας καλύπτουν.

Τεχνοτροπίες σε έναν ή σε περισσότερους τοίχους του σπιτιού, μπορούν να γίνουν είτε με εδικά εργαλεία όπως βούρτσες, σφουγγαράκια, νάυλον, ρολά τεχνοτροπίας με σχέδια, είτε βάφοντας σε διάφορους γεωμετρικούς σχηματισμούς με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Επιπλέον αγαπημένη τάση είναι οι τεχνοτροπίες στις οποίες χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, χρώματα και πιο συμπαγή υλικά όπως ο στόκος ή ο γύψος.

Από τα χρωματολόγια θα βρείτε τους συνδυασμούς και τους τόνους χρωμάτων που ταιριάζουν στον χώρο σας, στη διακόσμηση, στον χαρακτήρα σας, αλλά και στην ψυχολογία σας.
Σημαντικό ρόλο, εκτός από τα χρώματα που θα επιλέξετε, παίζει και το πινέλο, η βούρτσα ή το ρολό, τα αξεσουάρ βαφής δηλαδή που θα χρησιμοποιήσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βάψιμο σε ξύλινες επιφάνειες και έπιπλα

Το ξύλο μέσα στο σπίτι προσφέρει “ζεστασιά” σε σχέση με το μέταλλο ή άλλα υλικά. Χρειάζεται τη φροντίδα του για να κρατήσει και να παραμείνει σαν καινούργιο. Οι ξύλινες επιφάνειες δεν είναι τόσο δύσκολο να φρεσκαριστούν ή να αλλάξουν εντελώς όψη χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, αρκεί να υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, χρώματα και βερνίκια.

Βαμμένα ξύλινα έπιπλα θα χρειαστεί πρώτα να τριφτούν και να καθαριστούν καλά. Στη συνέχεια, εάν θέλετε απλά να βάψετε σε συγκεκριμένο χρώμα, θα επιλέξετε ριπολίνη, μπογιά δηλαδή για ξύλο. Βάψτε με πινέλο ή με ρολό. Μετά το βάψιμο και αφού σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα σφραγίστε με προστατευτικό βερνίκι για ξύλο.

Σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε την όψη παλαιωμένου στο έπιπλο, σε σημεία όπως πόμολα, γωνίες, ποδαράκια, τρίψτε με γυαλόχαρτο για να φανεί το εσωτερικό καφέ χρώμα του ξύλου. Η διαδικασία στο βάψιμο και στο βερνίκι είναι η ίδια απλά εδώ τα λάθη στις πινελιές “συγχωρούνται” καθώς θέλουμε το έπιπλό μας επιμελώς ατημέλητο.

Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι για τα μικροχτυπήματα, βαθουλώματα και ρωγμές στα έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στόκο ξύλου που θα βρείτε σε διάφορα χρώματα.

Προστατευτικά βερνίκια και σπρέι για φρεσκάρισμα και επιδιορθώσεις

Πόσες φορές έχετε πάθει μια μικροζημιά στο σπίτι σας όπως για παράδειγμα μια γρατζουνιά στο ψυγείο ή το πλυντήριο και θα θέλατε να την διορθώσετε μόνοι σας, γιατί κάθε φορά που τη βλέπετε σας χαλάει τη διάθεση;
Για συντήρηση και για επιδιορθώσεις κυκλοφορούν υλικά και βερνίκια που μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει μόνος του και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό. Προστατευτικά για πέτρα, σπρέι για πορσελάνες και λευκές συσκευές, αντισκωρικά και λαδάκια ξύλου είναι μερικά από αυτά.

Αξεσουάρ και εργαλεία

Όλοι γνωρίζετε ότι όσο καλύτερα είναι τα υλικά και τα αξεσουάρ βαφής που χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα ένα πολύ οικονομικό πινέλο μπορεί να αφήνει τρίχες πάνω στο χρώμα, ή ένα πολύ φθηνό χρώμα δεν στρώνει, αλλά σας ταλαιπωρεί και στο τέλος το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλετε και περιμένετε.

Επιπλέον κάποια ρολά, βούρτσες ή πινέλα μπορεί να μην κάνουν για τη δουλειά που τα θέλετε. Καλό είναι είτε να κάνετε πρώτα μια έρευνα, είτε να ρωτήσετε στο κατάστημα τι είναι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό για τις εργασίες σας.

Φυσικά σύμμαχος μας σε όλες αυτές τις αλλαγές είναι τα Praktiker, όπου μπορούμε να βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε, τόσο από χρώματα, αξεσουάρ και εργαλεία βαφής, όσο και από χρήσιμες συμβουλές και απαραίτητη βοήθεια για τις επιλογές μας.
Καλό βάψιμο λοιπόν και καλή ανανέωση!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself ανακοινώθηκε!

23 Ιδέες για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας οικονομικά