in ,

Πώς να Πολλαπλασιάσετε μόνοι σας Παχύφυτα στο Σπίτι!

Εάν λατρεύτε τα παχύφυτα τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές αρχίζει το στέλεχος τους να μακραίνει και τα φύλλα να ανοίγουν διάπλατα. Αν και το φυτό εξακολουθεί να φαίνεται πανέμορφο από την κορυφή, τα χαμηλότερα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται και θα πέσουν και σύντομα με συνέπεια να μείνει με ένα μακρύ γυμνό στέλεχος. Αυτό συμβαίνει όταν το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί είναι η τέλεια στιγμή για να πολλαπλασιαστεί εύκολα, διασκεδαστικά και δωρεάν !

Ξεκινήστε αφαιρώντας πρώτα τα κάτω φύλλα. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τα από το στέλεχος. Κρατήστε το φύλλο σταθερά και κουνήστε το πέρα δώθε μέχρι να νιώσετε ένα μικρό κόψιμο. Χρειάζεστε ολόκληρο το φύλλο γιατί αν μείνει η βάση του στο στέλεχος, δεν θα μπορεί να πετάξει ρίζες για νέο φυτό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφού αφαιρέσετε με επιτυχία τα κάτω φύλλα κόψτε το εναπομείναν φυτό με ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό μαχαίρι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα έχετε μια δέσμη φύλλων, ένα στέλεχος και ένα χαριτωμένο μικρό φυτό με μικρό στέλεχος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τώρα πρέπει να αφήσετε τα άκρα να στεγνώσουν και να ροζιάσουν. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας! Εάν τα τοποθετήσετε απευθείας στο χώμα, θα απορροφήσουν υπερβολική υγρασία, θα σαπίσουν και θα ξεραθούν. Επίσης, αφήστε το άκρο του στελέχους του φυτού να στεγνώσει. Θα χρειαστούν μερικές ημέρες έως μια εβδομάδα να μείνουν έτσι.

Μόλις θεωρήσετε ότι τα άκρα είναι αρκετά στεγνά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε καλά αποστραγγιζόμενο χώμα για κάκτους ή παχύφυτα. Για καλύτερο αποτέλεσμα κρατήστε τα μέσα σε ένα παράθυρο με πολύ ήλιο.
Μετά από λίγες εβδομάδες θα δείτε μικρές ροζ ρίζες που θα ξεπετάγονται από τα άκρα των φύλλων και έπειτα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μικροσκοπικά φυτά μωρών. Βάζω τα φύλλα πολύ σπάνια μέχρι να αρχίσω να βλέπω τις ρίζες ή τα μωρά να εμφανίζονται. Σε αυτό το σημείο διαβρέξτε τις ρίζες ή τα φυτά περίπου μία φορά την εβδομάδα ή όποτε παρατηρήσετε ότι το χώμα είναι τελείως ξηρό. Ακριβώς όπως με ένα πλήρως ανεπτυγμένο παχύφυτο το πάρα πολύ νερό δεν είναι καλό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψεκάσετε τα άκρα των φύλλων σας μια φορά την ημέρα, αντί να ποτίσετε το χώμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όταν το μητρικό φύλλο αρχίσει να μαραίνεται, θα πρέπει να το αφαιρέσετε προσεκτικά με τον ίδιο τρόπο που το αφαιρέσατε από το αρχικό στέλεχος και έπειτα να τοποθετήσετε τα μικρά φυτά στα δικά τους γλαστράκια. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο καθώς δεν θέλετε να απομακρύνετε τυχαία τις ρίζες με το φύλλο, οπότε για ευκολία μπορείτε να αφήσετε το μητρικό φύλλο να πέσει από μόνο του.

Λάβετε υπόψη ότι όλα τα φύλλα δεν θα δώσουν νέο φυτό. Μερικά θα μαραθούν, μερικά θα πετάξουν ρίζες χωρίς να αναπτυχθεί ποτέ ένα νέο φυτό και αλλά θα αναπτύξουν ένα φυτό αλλά χωρίς ρίζες. Αν και συνήθως θα υπάρξουν μικρές απώλειες, τα περισσότερα φύλλα θα βγάλουν ρίζες ακολουθούμενα από ένα νέο φυτό.

Βάλτε τη γλάστρα με το κομμένο στέλεχος στην άκρη και θα αρχίσει να αναπτύσσει νέα φυτά από κάθε μέρος που αφαιρέθηκε ένα φύλλο!

Τώρα πίσω στο αρχικό φυτό. Μόλις στεγνώσει το στέλεχος και ροζιάσει, τοποθετήστε το σε μια γλάστρα με καλά αποστραγγιζόμενο χώμα για κάκτους ή παχύφυτα. Θα πετάξει ξανά ρίζες και θα συνεχίσει να ανθίζει!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

9 Περίεργα Πράγματα που Απαγορεύονται ανά τον Κόσμο

Πώς να Φτιάξετε μια Μοντέρνα διάτρητη Ραφιέρα / Πίνακα!