in

9 Περίεργα Πράγματα που Απαγορεύονται ανά τον Κόσμο

Σπανίως μαθαίνουμε πολλά για τους νόμους των χωρών που επισκεπτόμαστε ως τουρίστες, αλλά μερικές φορές τέτοια γνώση μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες εκπλήξεις. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς τους νόμους είναι τόσο ασυνήθιστοι που δεν μπορούμε πραγματικά να τους πιστέψουμε. Δείτε παρακάτω 9 από τα πιο περίεργα πράγματα που οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες δεν μπορούν να κάνουν βάσει νόμου.

Απαγορεύεται να τρώτε μπισκότα τα Χριστούγεννα (Ηνωμένο Βασίλειο)

Το 1644, ο Oliver Cromwell απαγόρευσε να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα επειδή το θεωρούσε ανήθικο. Πολλά έθιμα απαγορεύτηκαν επίσημα, συμπεριλαμβανομένων και των μπισκότων, αλλά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε διάταγμα για την κατάργηση του νόμου του Cromwell, οπότε κάθε Άγγλος τεχνικά διαπράττει αδίκημα όταν τρώει μπισκότο τα Χριστούγεννα αλλά κανείς δεν νοιάζεται.

Δεν μπορείτε να αγγίξετε τις φάλαινες (Ηνωμένο Βασίλειο)

Άλλος ένας περίεργος νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου: όλες οι φάλαινες, τα δελφίνια και τα άλλα θαλάσσια θηλαστικά σε ακτίνα 3 μιλίων από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται ιδιοκτησία της βασίλισσας, επομένως απαγορεύεται να τα αγγίζετε. Προσπαθήστε να μην το κάνετε.

Δεν μπορείτε να σώσετε κάποιον από πνιγμό (Κίνα)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η μυστηριώδης νοοτροπία της Ανατολής δεν θα μπορούσε να αφήσει τους νόμους της Κίνας ανέγγιχτου;. Ένας από αυτούς λέει ότι η διάσωση από πνιγμό είναι παράνομη. Αυτός ο νόμος συνδέεται με την ανατολική φιλοσοφία ότι η παραποίηση της μοίρας ενός ατόμου είναι ανήθικη. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές απλώς προσπαθούν να ελέγξουν τον πληθυσμό με αυτόν το νομό.

Είναι παράνομο να φιλήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς (Γαλλία)

Αυτός ο νόμος ισχύει τόσο στη Γαλλία όσο και σε ορισμένους σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο: απαγορεύεται το φίλημα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1910, όταν τα τρένα συχνά καθυστερούσαν από ζευγάρια που δεν ήθελαν να αποχωριστούν. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές απαγόρευσαν το φίλημα στις πλατφόρμες, αλλά δημιούργησαν ειδικές “ζώνες φιλιού” όπου μπορούν να έχουν μερικές στιγμές τρυφερότητας.

Είναι παράνομο το τάισμα περιστεριών  (Ιταλία)

Ενώ είναι απολύτως ωραίο να ταΐσετε ένα περιστέρι με ένα κομμάτι ψωμί, στη Βενετία είναι μια παράνομη πράξη τιμωρούμενη με πρόστιμο. Ο νόμος αυτός θεσπίστηκε για να αποτρέψει τα πουλιά να λερώνουν τα αγάλματα και τα αρχιτεκτονικά μνημεία.

Απαγορεύτηκαν τα Αυγά Kinder (ΗΠΑ)

Τα περίφημα αυγά απαγορεύτηκαν στις ΗΠΑ από την ημέρα της εμφάνισής τους. Ο λόγος ήταν ότι, σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ, απαγορεύεται η τοποθέτηση παιχνιδιών σε τρόφιμα για το φόβο ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να πνιγούν από τα μικρά κομμάτια. Το 2013, οι ΗΠΑ επέτρεψαν τα αυγά στα ράφια των καταστημάτων υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν μεγάλα παιχνίδια ως ένα κομμάτι.

Δεν μπορείτε να πληρώσετε μόνο με κέρματα (Καναδάς)

Στον Καναδά, δεν μπορείτε απλά να σπάσετε τον κουμπαρά σας και να αγοράσετε κάτι με τα κέρματα. Ένας νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 1985 απαγορεύει την πληρωμή με κέρματα μόνο αν η τιμή αγοράς είναι πάνω από 10 δολάρια Καναδά.

Είναι παράνομο να ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου (Σαμόα)

Η Σαμόα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος στα Νησιά του Ειρηνικού που είναι διάσημο για τους ασυνήθιστους νόμους της. Ένας από αυτούς αναφέρει ότι ένας σύζυγος δεν πρέπει να ξεχάσει τα γενέθλια της συζύγου του. Αν αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, το δικαστήριο θα επιδικάσει στον άντρα ένα πρόστιμο που πηγαίνει κατευθείαν στα χέρια της συζύγου του.

Δεν πρέπει να περπατήσετε πάνω σε χρήματα (Ταϊλάνδη)

Και τέλος, ένας νόμος που όλοι οι ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη πρέπει να γνωρίζουν. Προσέξτε τα βήματα  σε αυτή την εξωτική χώρα, επειδή είναι παράνομο να περπατήσετε πάνω σε κέρματα ή χαρτονομίσματα  με πορτρέτα από σεβαστούς ταϊλανδούς πολίτες που είναι πάνω τους.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 υπέροχες κουζίνες για εξωτερικό χώρο.

Πώς να Πολλαπλασιάσετε μόνοι σας Παχύφυτα στο Σπίτι!