in , ,

6 λόγοι που οι γιατροί μας προειδοποιούν να μην φοράμε σαγιονάρες!

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και με τόση ζέστη, οι περισσότεροι από εμάς συνήθως φοράμε σαγιονάρες. Ποιος δε διαθέτει τουλάχιστον ένα ζευγάρι σαγιονάρες; Όχι μόνο είναι η πιο άνετη και κλασική επιλογή καλοκαιρινών υποδημάτων, αλλά διατηρούν και τα πόδια σας δροσερά και άνετα. Ωστόσο, εδώ σταματά και το τι προσφέρουν. Οι σαγιονάρες είναι πραγματικά τρομερές για τα πόδια μας, αλλά και την υπόλοιπη υγεία και ευεξία του σώματός μας. Μόλις διαβάσετε το γιατί και πόσο κακές είναι πραγματικά, σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε πριν αποφασίσετε να περάσετε το καλοκαίρι με αυτές.

shutterstock.com

#1 Τραυματισμοί 

Κάθε χρόνο οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για αμέτρητα τραύματα ποδιών που κυμαίνονται από μικρά έως σοβαρά, επειδή προσφέρουν στα πόδια πρακτικά μηδενική στήριξη. Η έλλειψη στήριξης της καμάρας και της φτέρνας του ποδιού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μας κάνουν να περπατάμε περίεργα, οδηγεί στον πόνο και την καταπόνηση των ποδιών μας. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι η τενοντίτιδα και οι μυικοί πόνοι στην καμάρα και τη φτέρνα. Άλλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν τις φοράτε περιλαμβάνουν κοψίματα, γρατσουνιές, καταπονημένα δάκτυλα και αστράγαλοι, μολύνσεις, ηλιακά εγκαύματα, φουσκάλες, πόνοι στο γόνατο, πόνοι στο ισχίο, πόνοι στην πλάτη και ο κατάλογος συνεχίζεται. 
#2 Σας μπερδεύουν 
Δεν είναι σίγουρα τα πιο χαριτωμένα παπούτσια που μπορείτε να βάλετε. Μας κάνουν να περπατάμε πραγματικά αδέξια και είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσουμε. Είτε κάποιος σας πατήσει τη σαγιονάρα από πίσω ή όταν προσπαθείτε να βάλετε την άκρη του ποδιού σας καλά μέσα ενώ περπατάτε, μπορεί να χάσετε την ισορροπία σας στο δευτερόλεπτο, ιδιαίτερα δε, εάν οι σαγιονάρες είναι βρεγμένες ή τα πόδια σας ιδρωμένα. 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#3 Τοξικά υλικά 
Αυτές οι σαγιονάρες των πέντε ευρώ που βλέπετε να πωλούνται σε καταστήματα, κοστίζουν τόσο λίγο για κάποιο λόγο. Πολλά από τα πλαστικά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι χαμηλής ποιότητας και μπορεί να είναι τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Πολλές είναι κατασκευασμένες από ΒΡΑ, που συνδέεται με τον καρκίνο και άλλους σοβαρούς κινδύνους. Το λατέξ χρησιμοποιείται επίσης ευρέως, στο οποίο πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί και γι’ αυτό είναι καλύτερο να παραιτηθείτε από τις φτηνές πλαστικές εκδόσεις. Αντ’ αυτού, αναζητήστε αυτές που φτιάχνονται με δέρμα, σουέτ, φελλό, υφάσματα και άλλα φυσικά είδη υλικών που δεν αποτελούν τόσο σοβαρή απειλή για την υγεία σας. 
#4 Άσχημες Λοιμώξεις 
Το ανοιχτό, ευάερο στυλ μπορεί να επιτρέπει στα πόδια να «αναπνέουν», αλλά αυτό έχει ένα τίμημα. Οι σαγιονάρες εκθέτουν τα πόδια και τα δάχτυλά σας σε όλων των ειδών τα μικρόβια, βρωμιά, βακτήρια, μύκητες και άλλα άσχημα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση. Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι σαγιονάρες μαζεύουν πολλά περισσότερα βακτήρια από τα συνηθισμένα παπούτσια. Αυτό ήταν ιδιαίτερα αληθές όταν οι άνθρωποι τις φορούσαν οπουδήποτε δημοσίως, όπως στο γυμναστήριο ή τις τουαλέτες όπου ευδοκιμούν σοβαρά πράγματα. Τα επικίνδυνα παθογόνα όπως ο σταφυλόκοκκος και το εσερίχια κόλι (E.coli), μπορούν εύκολα να μπουν σε οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή ή κόψιμο και να προκαλέσουν όλεθρο στην υγεία σας. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν ήπιες λοιμώξεις όπως το πόδι του αθλητή, κάποιοι έχασαν το πόδι ή τα πόδια τους επειδή πήραν κάποιο ιδιαίτερα επικίνδυνο στέλεχος. 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#5 Φουσκάλες 
Αν και είναι ένα δευτερεύον πρόβλημα υπό το πρίσμα άλλων πιο σοβαρών ζητημάτων που συνδέονται με τις σαγιονάρες, οι φουσκάλες είναι επώδυνες και μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές. Οι σαγιονάρες έχουν αυτές τις λωρίδες, που αναπόφευκτα τρίβουν το δέρμα και προκαλούν ερεθισμό και φουσκάλες και το δέρμα σας εκτίθεται περισσότερο σε βακτήρια και πιθανές μολύνσεις..
#6 Σας επιβραδύνουν 
Λόγω του ότι είναι χαλαρές, οι σαγιονάρες σας κάνουν να περπατάτε με μικρότερα βήματα, αλλάζοντας έτσι το βάδισμά σας. 

Τα ευρήματα από μια μελέτη του πανεπιστημίου του Όμπερν, έδειξαν ότι όσοι φορούν σαγιονάρες συχνά κάνουν βήματα μικρότερου μεγέθους από όταν φοράνε τα παπούτσια τους. Όποιος έχει φορέσει σαγιονάρες, ξέρει τι εννοούμε! Δε γίνεται να τρέξεις με αυτές!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να αποξηράνετε και να καθαρίσετε Κολοκύθες με το σωστό τρόπο!

Πανεύκολη τούρτα παγωτού με 5 υλικά!