in , , , , , ,

Πώς να φτιάξετε πλεκτά μπουκάλια – Ένα πολύ χρήσιμος Οδηγός Βήμα Βήμα!

Τα πλεκτά μπουκάλια είναι μια υπέροχη διακοσμητική ιδέα και παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να ανακυκλώσουμε άχρηστα γυάλινα μπουκάλια και να τους δώσουμε νέα ζωή.  Τη συγκεκριμένη τεχνική μπορούμε να την κάνουμε σε όλων τα μεγέθη των μπουκαλιών, απο πολύ μικρά μέχρι μεγάλες νταμιτζάνες.



Υλικά:
Γυάλινο μπουκάλι
κόλλα κρυσταλιζέ
σπάγκος ή λεπτό σκοινί
θερμοκολλητικό πιστόλι
ψαλίδι
αφρώδες ή κανονικό πινέλο
βρεγμένο χαρτί


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξεκινήστε απο το λαιμό του μπουκαλιού. Τυλίξτε ένα κομμάτι σπάγκου εκεί που θέλετε να αρχίσει το πλέξιμο. Μπορείτε είτε να κάνετε κόμπο είτε να κολλήσετε τα δύο άκρα με το θερμοκολλητικό πιστόλι. Προσοχή στα δαχτυλάκια σας μην καείτε.

Τοποθετήστε το δαχτυλίδι στο λαιμό του μπουκαλιού. Τώρα με το σπάγκο μετρήστε απο την κορυφή εως τον πάτο και πολλαπλασιάστε το ύψος επι 4. Δηλαδή εαν το ύψος είναι 10 εκ. κόψτε ένα κομμάτι 40 εκατοστά. Καλύτερα να περισσέψει και λίγο παρά να μην σας φτάσει στο τέλος. Στη συνέχεια αφού έχετε μετρήσει το μήκος του ενός κόψτε 6 ίδια κομμάτια.
Φυσικά το μέγεθος εξαρτάται και απο τους κόμπους, όσους περισσότερους θέλετε τόσο περισσότερο σπάγκο.

Τυλίξτε στη μέση το πρώτο κομμάτι σπάγκου, περάστε το απο το δαχτυλίδι στο λαιμό του μπουκαλιού και δέστε το όπως φαίνεται παρακάτω στις φωτογραφίες.

Κάντε το ίδιο για όλα τα κομμάτια του σπάγκου. Δέστε τα όμορφα και με τις ίδιες αποστάσεις μεταξύ τους. Κανονικά θα πρέπει να έχει τώρα το μπουκάλι και 12 κομμάτια σπάγκου που κρέμονται και είναι έτοιμα για πλέξιμο.

Και τώρα ξεκινάει το πλέξιμο. Δουλεύουμε με δεξιά φορά το πλέξιμο. Πάρτε το αριστερό κομμάτι σπάγκου απο το ένα ζεύγος και το δεξί κομμάτι απο το διπλανό του ζεύγος και κάντε έναν κόμπο. Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες.

Μπορείτε αντι να σφίξετε εντελώς τους κόμπους για αρχή να τους αφήσετε λίγο χαλαρούς για να μπορείτε να τους ευθυγραμμίσετε στο τέλος για να είναι σε κάθε σειρά ίσιοι.

Συνεχίστε στους επόμενους διπλανούς κόμπους με τον ίδιο τρόπο. Μόλις τελειώσετε τη πρώτη σειρά σφίξετε όπου χρειάζεται και ευθυγραμμίστε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η πρώτη σειρά σας είναι έτοιμη! Μπράβο, well done!

Στη συνέχεια συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο την επόμενη σειρά. Βλέπετε πώς δημιουργούνται τα “διαμαντάκια” τα πλεκτά;

Εαν τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα, τότε συνεχίστε και πλέξτε το όλο, σίγουρα θα τα πάτε μια χαρά.

Μόλις τελειώσετε πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι όπως είναι στις παρακάτω φωτογραφίες. Για την ώρα δεν θα ασχοληθούμε με το λαιμό του μπουκαλιού. Θα το αφήσουμε για το τέλος.

Οι τελευταίοι σας κόμποι πρέπει να είναι στο τέλος του μπουκαλιού όχι στον πάτο. Στο πάτο θέλουμε μόνο το σκοινί και θέλουμε να είναι επίπεδο.

Στη συνέχεια τραβήξτε κάθε ζευγάρι απο τα σκοινιά των κόμπων και κολλήστε τα στο κέντρο του πάτου με το θερμοκολλητικό πιστόλι για να σταθούν. Μην τραβήξετε πολύ δυνατα και σας χαλάσει το σχέδιο των κόμπων ή στραβώσουν. Εαν χρειαστεί φτιάξτε τους.

Τώρα για να φτιάξουμε το πάτο ξεκινάμε να τυλίγουμε ένα κομμάτι σπάγκου και βάζουμε κόλλα. Αφού γίνει αρκετά μεγάλο βρίσκουμε το κέντρο του πάτου του μπουκαλιού βάζουμε ένα καλό στρώμα κόλλας και κολλάμε. στη συνέχεια  συνεχίζουμε να το τυλίγουμε μέχρι να φτάσει το επιθυμητό μέγεθος για τον πάτο μας. Στο τύλιγμα του σπάγκου δεν ξεχνάμε να βάζουμε κόλλα.

Τώρα όσον αφορά το στόμιο. Είπαμε θα το δούμε στο τέλος και γιατί αυτό; Στο τέλος των κόμπων μπορεί να σας περισσέψουν κομμάτια απο σπάγκο. Οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κομμάτια για να τα τυλίξετε σφικτά στο στόμιο.  Με κόλλα για να κρατήσει.

Και μια έξτρα όμορφη ιδέα είναι σε μεγάλα μπουκάλια και νταμιτζάνες να κλείσετε με πώμα. Και ξέρετε τι πώμα είναι αυτό; Κάποτε ήταμ μια λάμπα. Μια απλή λάμπα. Τυλίξτε με σκοινί και κόλλα και μόλις αποκτήσατε και καπάκι για το μπουκάλι σας!

Επίσης


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε επίσης – 58 υπέροχες ιδέες διακόσμησης με Νταμιτζάνες

Δείτε επίσης – Πανεύκολα πλεκτά καλαθάκια απο πλαστικά μπουκάλια και νήμα ή σπάγκο!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο Πλεκτό Βαζάκι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 Ιδέες για εντοιχιζόμενα ράφια!

20 Υπέροχα Ethnic πλακάκια!!