in ,

Πώς να ξεβουλώσετε νιπτήρα και νεροχύτη χωρίς υδραυλικό

Όσο και αν προσέχουμε τι πέφτει στο νεροχύτη και το νιπτήρα μας, όσο σχολαστικές και αν είμαστε με τα υπολείμματα επάνω στα πιάτα ή τις τρίχες μας μετά το μπάνιο, τα σιφώνια κάποτε βουλώνουν και ό,τι βουλώνει χρειάζεται απόφραξη. Αντί, όμως, να φωνάξουμε υδραυλικό για ένα βούλωμα ρουτίνας ή να ρισκάρουμε την «υγεία» των σωλήνων μας με αμφιβόλου προέλευσης και δραστικότητας χημικά αποφρακτικά μπορούμε πάντα να δοκιμάσουμε μερικές πιο γρήγορες και φυσικές λύσεις.

Με βραστό νερό

Η πρώτη σας κίνηση όταν δείτε ότι το νερό αργεί να απορροφηθεί στο νεροχύτη ή το νιπτήρα σας; Βράστε νερό στον βραστήρα ή την κουζίνα σας και ρίξτε το στο σιφώνι. Καμιά φορά, μια καλή ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή και να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.

Με βεντούζα
Οι δύο βασικές αιτίες για την φραγή του νεροχύτη της κουζίνας σας είναι το λίπος που μαζεύεται σταδιακά στα τοιχώματα και πήζει και τα υπολείμματα τροφών που μας ξεφεύγουν όταν πλένουμε τα πιάτα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, η καλύτερη λύση για το πρόβλημά σας είναι η χρήση της παραδοσιακής βεντούζας.

Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση, βάλτε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφώνι και κουνήστε πάνω κάτω μερικές φορές μέχρι να δείτε το νερό να φεύγει, που σημαίνει πως το εμπόδιο έχει ξεκολλήσει κι έχει παρασυρθεί με τη ροή. Κατόπιν, ξεβγάλτε με μια γερή δόση βραστού νερού.

Με βραστό νερό και υγρό πιάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν το πρόβλημα είναι το συσσωρευμένο λίπος, τότε ο καλύτερος τρόπος να το διαλύσετε είναι με υγρό πιάτων και βραστό νερό. Σε δύο λίτρα νερού που βράζει, ρίξτε μερικές κουταλιές υγρού απορρυπαντικού πιάτων και ανακατέψτε. Κατόπιν, αδειάστε το αργά αργά στο σιφώνι σας κι ύστερα ξεβγάλτε με ζεστό νερό απ’ τη βρύση. Επαναλάβετε άφοβα όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Με αλάτι και βραστό νερό

Εναλλακτικά, ρίξτε 1 ½ κούπα αλάτι στο σιφώνι κι ύστερα αδειάστε αργά αργά 2 λίτρα βραστό νερό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό της βρύσης κι επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Με την ίδια μέθοδο, με αλάτι και βραστό νερό, μπορείτε να διαλύσετε και τα υπολείμματα σαπουνιού που πιθανόν να έχουν βουλώσει τον νιπτήρα του μπάνιου σας.

Με σύρμα ή ατσαλίνα

Πέρα από τα υπολείμματα του σαπουνιού, μία δεύτερη αιτία για την φραγή του σιφωνιού στον νιπτήρα ή την μπανιέρα σας είναι και οι τρίχες που πέφτουν και παρασέρνονται απ’ το νερό. Για να τις αφαιρέσετε και να ξεβουλώσετε το σωλήνα σας χωρίς πολύ κόπο, πάρτε ένα σύρμα ή ισιώστε μία συρμάτινη κρεμάστρα και, με μία πένσα, κάντε ένα τσιγγέλι στην άκρη της. Κατόπιν, βάλτε την βαθιά στον σωλήνα και με το τσιγγέλι προσπαθήστε να τραβήξετε τις τρίχες προς τα έξω.

Φυσικά, τη δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει ακόμη καλύτερα μία κανονική ατσαλίνα του εμπορίου, δηλαδή το συρμάτινο σπιράλ με τη λαβή που φτάνει πολύ βαθιά στο σωλήνα και, καθώς το γυρνάμε, παγιδεύει τρίχες και άλλα υπολείμματα φέρνοντας τα έξω μαζί του.

Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος να ξεβουλώνουμε νεροχύτες και νιπτήρες, αν και αρκετά… εφετζίδικος, δεν είναι απαραίτητα και ο πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση φραγής. Είναι, όμως, μία καλή επιλογή αν το βούλωμα είναι μερικό και αν το σκέτο βραστό νερό δεν λειτουργήσει.

Μετά από το βραστό νερό, λοιπόν, ρίξτε ½ κούπα σόδα μέσα στο σιφώνι και αφήστε την να κάτσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν, αδειάστε μέσα ένα μίγμα από 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα καυτό νερό. Κλείστε το σιφώνι για να μην βγεί ο αφρός έξω κι αφήστε τον να δράσει για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλετε με μια καλή δόση βραστού νερού.

Πηγή mama365

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 Φανταστικές κρεμάστρες απο βότσαλα!

Γιατί Δεν Πρέπει Να Πετάτε Το Βουρτσάκι Της Μάσκαρα; 5 Φανταστικές Beauty Ιδέες!