in , ,

Χρώμα από Αλεύρι για Εξωτερικούς Ξύλινους Τοίχους και Επιφάνειες

Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτό το σπιτικό χρώμα. Είναι φθηνό, μη τοξικό και θα διαρκέσει από 5 έως 10 έτη σε εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες. Ως βάση έχει  4 απλά υλικά και μπορείτε να το κάνετε σε γήινους τόνους. Έχει επίσης UV προστασία που σημαίνει ότι δεν θα υποστεί ξεθώριασμα σε σχέση με τα κανονικά χρώματα. Το χρώμα από αλεύρι χρησιμοποιείται μόνο σε καθαρό και στεγνό  ξύλο. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε κάθε προηγούμενο χρώμα ή βερνίκι. Το τρίψιμο και η προετοιμασία της επιφάνειας είναι κρίσιμα για την επιτυχία του βαψίματος ώστε το χρώμα να διεισδύσει στο ξύλο. Είναι πιο κατάλληλο για κάθετες εξωτερικές επιφάνειες.

Συστατικά για 10 λίτρα χρώμα:
8 λίτρα νερού
650γρ. αλεύρι
2,5 κιλά οξείδια του σιδήρου (υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις)
250γρ. θειικός σίδηρος
1 λίτρο λινέλαιο βρασμένο για ξύλα
100ml μαύρο σαπούνι ή άχρωμο υγρό πιάτων

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο, ρίξτε 7 λίτρα νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Ταυτόχρονα, ανακατέψτε το αλεύρι σε 1 λίτρο νερό. Ρίξτε το μείγμα στο βραστό νερό και αφήστε για 15 λεπτά  ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε τα οξείδια του σιδήρου και το θειικό σίδηρο και συνεχίστε να ανακατεύετε για 15 λεπτά.
Προσθέστε το λινέλαιο και ανακατέψτε για άλλα 15 λεπτά.
Προσθέστε το υγρό σαπούνι, ανακατέψτε, βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Το χρώμα είναι έτοιμο για χρήση. Εάν φαίνεται πάρα πολύ παχύρρευστο, αραιώστε το με νερό μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα.  Χρησιμοποιήστε μόνο βούρτσα για το βάψιμο.

Συνιστάται να μην βάψετε με ζέστη ή απευθείας ήλιο. Μετά την εφαρμογή της πρώτης στρώσης, θα πρέπει να περιμένετε 24 ώρες πριν την εφαρμογή της τελικής στρώσης. Προτείνεται επίσης να περάσετε μια στρώση ακόμη δύο χρόνια αργότερα  Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάρκεια του χρώματος  για μια ακόμη δεκαετία. Τέλος, κάντε μια δοκιμή στην επιφάνεια που σκοπεύετε να βάψετε για να ελέγξετε τα αποτελέσματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο με την παρασκευή του χρώματος.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μετατρέψτε τα Παλιά Είδη Υγιεινής σε Μοναδικές Γλάστρες

Πως να Φτιάξετε Πασχαλινά Αυγά από Τσόχα