in , ,

Πώς να Φτιάξετε Οικιακό Κάδο Κομποστοποίησης σε 3 Απλά Βήματα

Αγαπάτε την κηπουρική; Ή μήπως σκέφτεστε να καλλιεργήσετε τα δικά σας λαχανικά αυτή την Άνοιξη; Και στις δυο περιπτώσεις το δικό σας οργανικό λίπασμα θα είναι καλύτερο από του εμπορίου και ταυτόχρονα θα καταλήγουν λιγότερα οργανικά απόβλητα στο χώρο υγειονομικής ταφής. Σίγουρα, μπορείτε να αγοράσετε έναν κάδο, αλλά γιατί να μην εξοικονομήσετε χρήματα φτιάχνοντας τον από πράγματα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.

Θα χρειαστείτε:
Δοχείο με αφαιρούμενο καπάκι. Μπορεί να είναι μια πλαστική, μεταλλική ή κεραμική συσκευασία.
Φίλτρο ενεργού άνθρακα
Τρυπάνι με μύτη 0,5 εκατοστά. Μεγαλύτερες τρύπες ενέχουν κίνδυνο διαφυγής οσμών.
Θερμοκολλητικό πιστόλι

1. Καθαρίστε και απολυμάνετε το δοχείο με ζεστό νερό και σαπούνι. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.

2. Με το τρυπάνι ανοίξτε τρύπες στο καπάκι. 8-10 αρκούν. Με τα χέρια ή με ψαλίδι κόψτε τυχόν προεξέχουσα κομμάτια από το τρύπημα.

3. Πάρτε το φίλτρο και κόψτε το σε μέγεθος που να χωράει στο εσωτερικό του καπακιού για να αποτρέψει τη διαφυγή των οσμών. Με το πιστόλι προσθέστε μερικές σταγόνες κόλλας  στην κάτω πλευρά του καπακιού, βάλτε το φίλτρο, πιέστε σταθερά και αφήστε να στεγνώσει. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ κόλλα, καθώς μπορεί να λιώσει το πλαστικό καπάκι. Μην αφήσετε τα οργανικά απορρίμματα που θα βάλετε στον κάδο να φτάσουν στο φίλτρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε υπέροχους DIY Κάκτους από Τσόχα!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ απο το Cooking Tips’ και την Παναγιώτα Μακρή!!