in , ,

Πως να Φτιάξετε ένα Χαλάκι από Παλιά Σεντόνια

Επειδή δεν έχουν όλοι μια ραπτομηχανή ή δεν τα καταφέρνουν στη ραπτική, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε χωρίς ράψιμο ένα χαλάκι από παλιά σεντόνια χρησιμοποιώντας ένα χοντρό χαρτόνι.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Υλικά
1. Παλιά σεντόνια
2. Ανθεκτικό χοντρό χαρτόνι σε μέγεθος της προτίμησής σας (στην προκείμενη περίπτωση είναι 70 x 50 εκατοστά)
3. Βελόνα ταπισερί ή αυτοκόλλητη ταινία
5. Ψαλίδι

Μαρκάρετε γραμμές στη μικρή πλευρά του χαρτονιού ανά 1 εκατοστό και μήκους 5 εκατοστών. Αφήστε 5 εκατοστά περιθώριο στις άκρες του χαρτονιού για να μην λυγίσει. Κόψτε για δημιουργήσετε σχισμές για το πιάσιμο των λωρίδων υφάσματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κόψτε τα σεντόνια σε λωρίδες πλάτους 2,5 ή 5 εκατοστών. Βάλτε 12 ή 6 λωρίδες σε κάθε υποδοχή, αφήνοντας 15 εκατοστά περιθώριο σε κάθε άκρο. Εναλλάξτε τα χρώματα ανάμεσα στις σχισμές για να δημιουργήσετε ένα μοτίβο για το χαλάκι. Κρατήστε μερικές λωρίδες για την ύφανση.

Πάρτε μια λωρίδα, περάστε την στη βελόνα και αρχίστε την ύφανση. Εάν δεν έχετε μια βελόνα ταπισερί, μπορείτε να κολλήστε μια αυτοκόλλητη ταινία το τέλος της λωρίδας. Ασφαλίστε το τέλος της λωρίδας στην πρώτη σχισμή. Αρχίστε περνώντας τη λωρίδα στο κάτω μέρος της πρώτης δέσμης, στο πάνω μέρος της δεύτερης δέσμης, στο κάτω μέρος της τρίτης δέσμη και ούτω καθεξής. Μόλις φτάσετε στην τελευταία δέσμη, περιστρέψτε το χαρτόνι και συνεχίστε την ύφανση για την επόμενη σειρά. Αν σας τελείωσε η ύφανση στο κάτω μέρος της τελευταίας δέσμης, τότε αρχίστε τη δεύτερη σειρά από το πάνω μέρος.

Δεδομένου ότι υπάρχουν 12 λωρίδες σε μια σχισμλη, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε υφάνει όλες. Τραβήξτε τη δέσμη κατακόρυφα λίγο για να ισιώσετε τις 12 λωρίδες καθώς υφαίνετε. Επαναλάβετε μέχρι να ολοκληρωθεί ολόκληρο το κομμάτι.

Υφάνετε την τελευταία σειρά κοντά στην προηγούμενη σειρά, με τη βελόνα προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να κάνετε ένα σταυρό με την προηγούμενη λωρίδα. Τραβήξτε τη λωρίδα ύφανσης και δέστε τις μαζί. Κάντε το ίδιο για το άλλο άκρο του χαλιού. Βάλτε μια νέα λωρίδα, υφάνετε και δέστε.

Κρύψτε τη λωρίδα ύφανσης περνώντας την μέσα στα υφάνσεις.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βγάλτε το χαλάκι από το χαρτόνι ανασηκώνοντας όλες τις υφασμένες λωρίδες από τις σχισμές.

Περικόψτε τα άκρα του χαλιού περίπου 10 εκατοστά και το υφαντό χαλάκι σας είναι έτοιμό.

Πηγή φωτογραφιων

Δείτε επίσης – DIY Χαλάκι Κουζίνας εύκολο και οικονομικό!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα εκπληκτικό χαλάκι από κοντομάνικα μπλουζάκια!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα πολύ διαφορετικό χαλάκι μπάνιου!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Ανέμη από Πλαστικό Μπουκάλι Απορρυπαντικού

10 DIY Έπιπλα με Πόδια σε Σχήμα Χ