in , ,

Φτιάξτε Κάκτους με Παπιέ Μασέ

Σχεδόν σε όλες τις ταινίες με ιστορίες από την Άγρια Δύση έχουμε δει πελωρίους κάκτους που μοιάζουν με ανθρώπους. Η ονομασία του είναι Saguaro και είναι ο μεγαλύτερος κάκτος στον κόσμο. Αν θα θέλατε να τον έχετε στον κήπο σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 χρόνια για να μεγαλώσει πριν καν αποκτήσει το ένα του χέρι. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να τον αποκτήσετε γρήγορα χωρίς να γεράσετε είναι να τον φτιάξετε ευκολά με την τεχνική του παπιέ μασέ.

Υλικά:
Γύψος
Κεραμική γλάστρα
Πλαστικός κουβάς
Νάιλον
Βαζελίνη
Μεγάλο ξύλινο κοντάρι (λαβή σκούπας)
Κοτετσόσυρμα
Λεπτό σύρμα
Χαρτοταινία
Εφημερίδες
Πράσινο χαρτί αφής ή μεταξόχαρτο
Χαρτοπετσέτες με σχέδια (ένα πακέτο είναι αρκετό για ένα κάκτο)
Κόλλα PVA
Αδιάβροχη κόλλα PVA ή κόλλα Mod podge
Πινέλο κόλλας ή αφρώδες πινέλο

Για να δημιουργήσετε τη βάση του κάκτου αλείψτε τον κουβά με τη βαζελίνη και στρώστε μέσα το νάιλον. Ρίξτε το γύψο μέσα και φτιάξτε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Βάλτε μέσα το κοντάρι της σκούπας και κρατήστε το όρθιο μέχρι να ξεραθεί ο γύψος.

Βγάλτε τη βάση από τον κουβά και χρησιμοποιήστε το κοτετσόσυρμα για να δημιουργήσετε το πλαίσιο του κάκτου. Τυλίξτε το γύρω από το κοντάρι στο επιθυμητό πάχος και δέστε το με το λεπτό σύρμα σε μερικά σημεία. Στη συνέχεια, φτιάξτε με κοτετσόσυρμα τα δύο χέρια και συνδέστε τα στον κορμό του κάκτου με το σύρμα.

Επειδή τα κενά στο κοτετσόσυρμα είναι αρκετά μεγάλα καλύψτε το πλαίσιο του κάκτου με λωρίδες χαρτοταινίας με περιθώριο 2 εκατοστών μεταξύ τους. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση ώστε να κολληθεί η εφημερίδα στο πλαίσιο.

Κόψτε την εφημερίδα σε λωρίδες περίπου 3Χ20 εκατοστά. Με το πινέλο κόλλας στρώστε την κόλλα PVA πάνω στις λωρίδες και κολλήστε τις στο πλαίσιο μέχρι να το καλύψετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις στεγνώσουν, αραιώστε την κόλλα PVA (2 μέρη κόλλα σε 1 μέρος νερό). Κόψτε το χαρτί αφής σε λωρίδες περίπου 3Χ10 εκατοστά. Αυτή τη φορά περάστε την αραιωμένη κόλλα πάνω στο στρώμα της εφημερίδας και καλύψτε όλο το πλαίσιο. Αφήστε να στεγνώσει

Για την τελική στρώση χρησιμοποιείστε τις χαρτοπετσέτες. Οι περισσότερες χαρτοπετσέτες είναι 3φυλλες οπότε χρησιμοποιήστε μόνο το τυπωμένο φύλλο. Αυτή τη φορά μην τις κόψετε σε λωρίδες, αλλά σκιστέ τις για καλύτερο τελείωμα. Με το ίδιο μείγμα κόλλας και μέθοδο καλύψτε τον κάκτο με τις χαρτοπετσέτες.

Τέλος, όταν το στρώμα με τις χαρτοπετσέτες στεγνώσει, καλύψτε τον κάκτο με την αδιάβροχη κόλλα PVA ή την κόλλα Mod podge ως προστατευτικό φινίρισμα. Η αδιάβροχη κόλλα PVA είναι παχύτερη από την κανονική PVA οπότε είναι καλύτερο να εφαρμοστεί με ένα αφρώδες πινέλο ώστε να μην σκιστούν οι χαρτοπετσέτες. Όταν εφαρμόζεται είναι λευκή αλλά καθώς στεγνώνει γίνεται διάφανης.

Είναι ιδανικοί στον κήπο για ένα καλοκαιρινό πάρτι. Ή μπορείτε να τους βάλετε στο σπίτι ως ένα μοναδικό διακοσμητικό ή ως ένα ασυνήθιστο καλόγηρο για καπέλα ή μπουφάν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 Απίστευτα Γλυπτά από Βιβλία

Πώς να Φτιάξετε μια Αποκριάτικη Στολή Χελωνονιντζάκι – Οδηγίες + Σχέδιο!