Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

DIY Χαλάκι Κουζίνας εύκολο και οικονομικό!

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Αν έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε το νεροχύτη της κουζίνας χωρίς χαλάκι από κάτω, τότε θα ξέρετε το χάος που επικρατεί μετά. Οπότε αν περνάτε μερικές ώρες την ημέρα στο μαγείρεμα και κυρίως στο πλύσιμο, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα χαλάκι ευκολά με μόνο κάποιες βασικές δεξιότητες στο  πλέξιμο.Θα χρειαστείτε:
Βαμβακερό ελαστικό νήμα (μπορείτε να κόψετε λωρίδες από παλιά μπλουζάκια)
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή ή  Βελόνα και κλωστή


1. Κόψτε λωρίδες 50-60 εκατοστών από το νήμα, οι πιο μακριές αν θέλετε μεγαλύτερο χαλάκι. Για το συγκεκριμένο χρησιμοποιήθηκαν 36 μπλε και 36 γκρι.


2. Πάρτε 6 λωρίδες, κάντε ένα κόμπο στο ένα άκρο και να αρχίστε το πλέξιμο προς το άλλο άκρο. Μπορείτε να κάνετε τις πλεξούδες με ένα χρώμα, να αναμείξετε μπλε και γκρι ή να κάνετε και τα δυο ώστε να υπάρχει μια χρωματική εναλλαγή.


3. Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε μια επίπεδη επιφάνεια τη μια δίπλα στην άλλην με τη σειρά που προτιμάτε και ράψτε κάθετα προς την κατεύθυνση τους, για να τις κρατήσετε στη θέση τους. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ορατές οι ραφές από την άλλη πλευρά.  Μπορείτε να προσθέσετε μερικές επιπλέον ραφές με ραπτομηχανή (μεγάλες και μεσαίες βελονιές).Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ένα ορθογώνιο μη ολισθηρό πάτο από κάτω για να μην γλιστράει το χαλάκι.

fotos via diys

Δείτε επίσης - Μετατρέψτε τα παλιά σας μπλουζάκια και πετσέτες σε πατάκια!!

Δείτε επίσης - Πώς να φτιάξετε Χαλάκι Εξώπορτας από Σκοινί!

Δείτε επίσης - Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα εκπληκτικό χαλάκι απο μάλλινα μπαλάκια - Pinochio rug!

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only