in ,

Πώς να φτιάξετε μια τεράστια και ζεστή κουβέρτα

Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του οι μακριές κρύες νύχτες οπότε μια ζεστή και αφράτη κουβέρτα θα είναι ο καλύτερος σύντροφος στο κρεβάτι ή τον καναπέ που ίσως είναι κάνει το πρωινό ξύπνημα ακόμα πιο δύσκολο. Η κουβέρτα είναι αρκετά εύκολη στο ράψιμο αλλά θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να κόψετε τα τρίγωνα που θα την απαρτίζουν.

Οι διαστάσεις της κουβέρτας είναι για υπέρδιπλο κρεβάτι. Θα πρέπει να επιλέξετε δύο υφάσματα, ένα για το εξωτερικό και ένα για την επένδυση. Στην προκείμενη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε γκρι fleece και λευκό ως επένδυση. Θα χρειαστείτε 6 μέτρα από κάθε ύφασμα.

Πρώτα κόψτε όλα τα τρίγωνα, πράγμα που σημαίνει 120 κομμάτια! Χρησιμοποιήστε ένα χάρτινο ισόπλευρο τρίγωνο (πλευρας 50 εκ.) για να μαρκάρετε τα κομμάτια πάνω στο ύφασμα.

Θα χρειαστείτε 60 κανονικά και 10 μισά τρίγωνα από κάθε ύφασμα. Είναι χρονοβόρο αλλά αξίζει τον κόπο!

Ξεκινήστε να ράβετε τα τρίγωνα μαζί για να φτιάξετε μια σειρά (όπως το κίτρινο σχήμα στο σκίτσο). Τοποθετήστε ένα τρίγωνο με την καλή όψη προς τα κάτω και από πάνω μια επένδυση τρίγωνο με τη καλή όψη προς τα πάνω. Κατόπιν βάλτε μια δεύτερη επένδυση τρίγωνο με την ανάποδη όψη προς τα πάνω και τελειώστε με ένα τρίγωνο ύφασμα με τη καλή όψη προς τα πάνω. Καρφιτσώστε και ράψτε τη μία πλευρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ανοίξτε τα τρίγωνα και ράψτε τα επόμενα. Μια επένδυση τρίγωνο με την καλή όψη προς τα κάτω και από πάνω ένα τρίγωνο ύφασμα με την καλή όψη προς τα πάνω. Καρφιτσώστε την άκρη και ράψτε.

Επαναλάβετε μέχρι να ολοκληρωθεί μια σειρά από 10 τρίγωνα (ύφασμα και επένδυση). Τελειώστε την σειρά με μισά τρίγωνα σε κάθε πλευρά για να έχουν ευθείες άκρες.

Από αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνετε το ίδιο για να ράψατε μια δεύτερη σειρά με 10 τρίγωνα. Όταν οι δυο σειρές είναι έτοιμες, τοποθετήστε την μια πάνω στην άλλη με την επένδυση προς τα μέσα, καρφιτσώστε και ράψτε τη μία πλευρά κατά μήκος.

Ράψτε τρίτη, τέταρτη, πέμπτη και έκτη σειρά των 10 τρίγωνων (μην ξεχάσετε τα μισά τρίγωνα σε κάθε άκρο). Μετά, ράψτε κάθε σειρά μαζί μέχρι να ολοκληρώσετε την κουβέρτα.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να περικόψετε τις άκρες σε κάθε τρίγωνο για καλύτερο φινίρισμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 Δημιουργικές Ιδέες για πλαστικούς Σωλήνες P.V.C.

12 Ιδέες Σερβιρίσματος κρύων Ορεκτικών για όλες τις Περιστάσεις