in , , ,

DIY “Μαρμάρινο” Κολιέ από Πηλό!

Τα κολιέ είναι ένα εύκολο κόσμημα για να φορέσετε τόσο με καθημερινά όσο και με πιο καλά ρούχα. Ιδιαίτερα αν το κολιέ έχει και μακριά αλυσίδα τότε θα σας δείχνει και ψηλότερη.
 

Υλικά:
-Πολυμερικός πηλός
-Σκληρός πλαστικός πλάστης (εναλλακτικά ένα κυλινδρικό γυάλινο βάζο)
-Κοπίδι καλής ποιότητας ή μαχαίρι χωρίς δοντάκια
-Αντικολλητικό χαρτί
-Δυνατή κόλλα
-Αλυσίδα, κρίκοι και κούμπωμα κολιέ
-Επίχρυσα κρεμαστάκια για μενταγιόν

Για να φτιάξετε το κόσμημα από πηλό σε απομίμηση μάρμαρου θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι λευκό πηλό λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα του γκολφ, μια γκρίζα μπάλα από πηλό στο μισό μέγεθος και ένα μικρό κομμάτι μαύρο στο μισό μέγεθος του γκρι. Οι ποσότητες είναι σχετικές οπότε μπορείτε να  ρυθμίστε αυτές τις αναλογίες κατά το δοκούν.

Μόλις ανοίξετε τον μαρμάρινο πηλό (περίπου 1 εκατοστό πάχος), κόψτε τον με το κοπίδι σε μικρές λωρίδες διαφορετικού μήκους για ποικιλία στα μενταγιόν. Τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα  στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες του πηλού.

Μόλις ο πηλός ψηθεί και κρυώσει, περάστε με ένα βερνίκι (μόνο αν θέλετε) και χρησιμοποιήσετε την κόλλα για να συνδέσετε τα μενταγιόν στα κρεμαστάκια.

Κόψτε την αλυσίδα σας στο επιθυμητό μήκος, προσθέστε το κόσμημα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τους κρίκους για να συνδέσετε την αλυσίδα με το κούμπωμα για κολιέ. Αν θέλετε να κάνετε ένα διπλό κρεμαστό, κόψτε μια μικρότερη αλυσίδα για το μικρότερο κρεμαστό και συνδέστε και τα τέσσερα άκρα στους ιδίους κρίκους. Μετά συνδέστε το κούμπωμα και τελειώσατε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα μπορούσατε να κάνετε αυτά τα μενταγιόν με οποιοδήποτε χρωματιστό πηλό και επειδή είναι πραγματικά γρήγορο και εύκολο να γίνουν είναι τα ιδανικά σπιτικά δωράκια.

fotos via abeautifulmess

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξουμε μόνοι μας Βάση για Κολιέ από Χαρτόνι! – Πατρόν.

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μοναδικά χειροποίητα κολιέ απο κλαδάκια!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε κολιέ από πολυμερικό πηλό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 Συμβουλές και κόλπα για ευκολότερη Καθημερινότητα

Διακοσμητικά Μπουκάλια σε Μαύρο και Άσπρο!