in , , , , , ,

Πώς να φτιάξετε μια πανεμορφή κούκλα από κάλτσες!

Οι παλιές ή οι μονές κάλτσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους και να φτιάξουμε πολλές κατασκευές. Εχουμε δει κατά καιρούς σε παλιότερα άρθρα τι μπορούμε να κάνουμε με τις κάλτσες, σήμερα το μενού έχει μια πανέμορφη κουκλίτσα!

Θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες (στην προκείμενη περίπτωση παιδικό μέγεθος), αφρώδες υλικό, κλωστή, βελόνα, νήμα, ένα ζευγάρι μικρές χάντρες, νήμα κεντήματος για το στόμα της κούκλας.

Σχεδιάστε στη μια κάλτσα τα χέρια (αριστερά στην εικόνα) και στην άλλη κάλτσα το σώμα και τα πόδια (δεξιά). Κόψτε τα κομμάτια της κούκλας.

Ράψτε τις άκρες των ποδιών, αφήνοντας ένα άνοιγμα στο κέντρο τους για να γεμίσετε την κούκλα. Ράψτε τις άκρες των χεριών, αφήνοντας μία πλευρά ανοιχτή για να προσθέσετε τη γέμιση. Γεμίστε το σώμα και τα χέρια της κούκλας.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το σχήμα και την υφή, ράψτε όλα τα ανοίγματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για το κεφάλι της κούκλας, περάστε τη βελόνα με κλωστή μέσα από το σώμα και κάντε ένα κόμπο. Επαναλάβετε αρκετές φορές ή μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το σχήμα.

Ράψτε τα χέρια στο σώμα, δίπλα στο κεφάλι.

Για τα μαλλιά της κούκλας, τυλίξτε το νήμα γύρω από ένα κομμάτι χαρτόνι (πλάτος περίπου 10 εκατοστά). Μετά τοποθετήστε το κεφάλι της κούκλας σε αυτό και ράψτε το νήμα στην κορυφή του.

Κόψτε το νήμα με το ψαλίδι.

Κάντε μια δεύτερη σειρά ραφών ώστε η κούκλα να μην μείνει φαλακρή μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού. Αν θέλετε να ρυθμίσετε το στυλ μαλλιών κάντε μερικές ψαλιδιές.

Ράψτε δύο χάντρες για τα μάτια και κάντε μερικές ραφές με το νήμα κεντήματος για να φτιάξετε το στόμα.

Φυσικά θα πρέπει να φτιάξετε ένα φόρεμα με περισσευούμενα υφάσματα και θα έχετε μια χαριτωμένη κούκλα για το αγαπημένο σας κοριτσάκι!

Και, επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα σακάκι για το κρύο!

fotos via ohohblog

Δείτε επίσης – 30 χρήσιμες και πρακτικές κατασκευές και χρήσεις απο παλιές κάλτσες

Δείτε επίσης – Μονές κάλτσες: 6 Τρόποι για να αξιοποιήσετε την κάλτσα που σας έμεινε

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε φοβερούς χιονάνθρωπους απο κάλτσα, χωρίς ράψιμο + 30 Ιδέες! -{ΒΙΝΤΕΟ}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10 Δημιουργικοί τρόποι Ανακύκλωσης για τα πλαστικά καπάκια!

Ιδεές Φθινοπωρινής Διακόσμησης!