in , ,

Πώς να βάψουμε έπιπλα Ikea σε 5 απλά βήματα – Ikea Hacks!

Και ποιος δεν έχει στο σπίτι του τουλάχιστον ένα έπιπλο απο την Ikea. Κυκλοφορούν πολλές και οικονομικές σειρές όπως η lack. Το καλό βέβαια είναι οτι τα έπιπλα μπορούν να αναβαθμιστούν και να μετατραπούν, Ikea hack όπως συνηθίζουμε να λέμε αυτές τις μετατροπές. Όπως λέγαμε λοιπόν μπορούμε να κάνουμε πολλές μετατροπες, με ποιο εύκολη το βάψιμο ενός τέτοιου επίπλου. Δείτε παρακάτω πώς μπορούμε να βάψουμε ένα τέτοιο έπιπλο σε 5 βασικά και εύκολα βήματα.

Βήμα 1: Τρίψιμο.

Όλα τα έπιπλα Ikea έχουν μια επίστρωση κεριού που είναι πολύ δύσκολο επάνω να σταθεί το νέο χρώμα. Τρίψτε το παντού με γυαλόχαρτο Νο 150. Εαν έχετε ηλεκτρικό τριβείο τότε θα είναι πιο εύκολο, διαφορετικά με τα χεράκια σας.

Βήμα 2: Καθάρισμα
Μετά το τρίψιμο καθαρίστε πολύ καλά όλη την επιφάνεια με ένα νωπό πανάκι. Θέλουμε να φύγουν σκόνες και σκουπιδάκια για να περάσουμε το αστάρι.


Βήμα 3: Αστάρωμα.
Φυσικά πριν το βάψιμο πρέπει να περάσουμε με αστάρι την επιφάνεια έτσι ώστε να “κολλήσει” το χρώμα και να έχει μεγαλύτερη αντοχή. Περάστε μέ ένα primer λαδιού. Μπορείτε αντί για κανονικό πινέλο να χρησιμοποιήσετε αφρώδες πινέλο. Θα σας πάρει περισσότερο χρόνο αλλά δεν θα αφήσει γραμμές. Αφήστε να στεγνώσει πολύ καλά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βήμα 4: Βάψιμο
Αφού έχουμε περάσει το αστάρι, τώρα μπορούμε να βάψουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος όπως πλαστικό ή χρώματα κιμωλίας. Το πλαστικό είναι πολύ οικονομικό και μετά την προετοιμασία που έχουμε κάνει, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό. Θα περάσουμε 2-3 χέρια βαφής ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μπορούμε να το κάνουμε με αφρώδες ρολό, (βέβαια μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε πινέλο ή και με ψεκασμό)

Βήμα 5: Γυάλισμα
Απο τα πολύ σημαντικά βήματα για να αντέξει το έπιπλο στο χρόνο. Περάστε με βερνίκι διάφανο ή με κερί σε πάστα. Εαν χρησιμοποιήσετε κερί, εφαρμόστε επάνω στην επιφάνεια με μαλακό πανί και αφήστε να στεγνώσει βάση των οδηγίων ανάμεσα στα χέρια που θα περάσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

via grillo-designs

Δείτε επίσης – Πώς να δώσετε αέρα πολυτέλειας σε ένα τραπεζάκι Lack απο την Ikea – Ikea Hacks!

Δείτε επίσης – Ikea Hacks! Έπιπλα Ikea που μπορούν να γίνουν γραφεία!

Δείτε επίσης – 15 τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις μεταλλικές ράβδους Bekvam του Ikea – IKEA HACKS

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε υπέροχες θήκες ή συσκευασίες για σκουλαρίκια!

Λαχταριστές, ζουμερές Κρέπες Κοτόπουλο!