in ,

Πώς να φτιάξετε κεριά με τη βοήθεια πάγου!

Τα κεριά πάγου γίνεται με την έκχυση λιωμένου κεριού πάνω σε πάγο. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο και μοναδικό κερί που όταν ανάψει, θα προσθέσει ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Προσωπικά δεν είχα ακούσει ποτέ αυτήν την τεχνική αλλά το αποτέλεσμα και η διαδικασία μου κέντρισε το ενδιαφέρον.



Θα χρειαστείτε
Κεριά
Κερί μέλισσας σε μορφή παστίλιας
Χάρτινα κουτιά γάλακτος
Κατσαρόλι (χρησιμοποιήστε το μόνο για κατασκευές και όχι για τρόφιμα)
Πάγος

Αρχίστε να λειώνετε το κερί σε παστίλιες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μην το λιώσετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείτε να το λιώσετε και σε μπέν μαρί. Γενικά θέλει προσοχή και χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.  Η ποσότητα κεριού που θα χρειαστείτε εξαρτάται από τη χάρτινη συσκευασία. Για μια 2 λίτρων χρειάζεστε περίπου 900 γρ. κερί.

Ενώ το κερί λιώνει, κόψτε ένα κερί ελαφρώς κοντύτερο από το ύψος του κουτιού. Μπορείτε απλά να σπάσετε το κερί και να κόψετε το φυτίλι με ένα ψαλίδι.

Τοποθετήστε το κερί κωνικό στο κέντρο του κουτιού (βάλτε την πλευρά του φυτιλιού στη βάση του κουτιού) και γεμίστε μέχρι σχεδόν την κορυφή με πάγο. Ο σκοπός του κεριού είναι να κρατήσει θύλακες αέρα  γύρω από το φυτίλι του κεριού πάγου σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μόλις το κερί λιώσει καλά, χύστε το αργά και ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του πάγου, προσέχοντας να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο. Γεμίστε το κουτί μέχρι την κορυφή με το λιωμένο κερί, ή τουλάχιστον λίγο ψηλότερα από τον πάγο. Μην ανησυχείτε αν καλύψετε το φυτίλι. Αφήστε να στερεοποιηθεί για αρκετές ώρες.

Αφού το κερί σκληρύνει, σκίστε προσεκτικά το κουτί γάλα και αδειάστε το νερό . Γυρίστε το κερί ανάποδα. Ίσως χρειαστεί να βγάλετε το φυτίλι προς τα έξω με ένα μικρό μαχαίρι. Μην ανησυχείτε αν μερικά μικρά κομμάτια σπάσουν στην κορυφή του κεριού. Αυτό είναι φυσιολογικό και κάνει το κερί σας μοναδικό.

Αφήστε το κερί να στεγνώσει πλήρως – τουλάχιστον 24 ώρες – πριν το ανάψετε.

fotos via ehow

Δείτε επίσης – ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΡΙΑ: Bασικές – ΓΕΝΙΚΕΣ Οδηγίες

Δείτε επίσης – DIY – Πώς να φτιάξουμε εύκολα Μαρμάρινα Κεριά!

Δείτε επίσης – Φανταστική ιδέα! Πώς να φτιάξουμε κεριά σε σχήμα αναψυκτικού! – {ΒΙΝΤΕΟ}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

12 Ιδέες για περισσεύματα Υφασμάτων

10 Θησαυροί από τα Σκουπίδια: Πριν & Μετά.