in , ,

Μετατρέψτε πλαστικά καφάσια σε πλεκτά σκαμπό!

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε σκαμπό από πλαστικά καφάσια για τη βεράντα, τον κήπο και γιατί όχι και για το καθιστικό σας.

Υλικά:
Πλαστικό τετράγωνο καφάσι (είναι ευκολότερο να δουλευτεί σε σχέση με ένα ορθογώνιο)
Ξυλινα πηχάκια
Κορδόνι – σχοινί κατασκευασμένο από γιούτα
Εργαλεία:
Πριόνι
Τρυπάνι ή κοπίδι
Σφιγκτήρες

1) Κόψτε με το πριόνι το κάτω μέρος του καφασιού, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5 εκατοστών.

2) Κάντε εγκοπές πλάτους 4 εκατοστών κατά μήκος κάθε πλευράς του καφασιού κοντά στο κάτω μέρος (το τμήμα που θα είναι το κάθισμα). Μπορείτε να το κάνετε τρυπώντας μια οπή και να κόψετε το υπόλοιπο με το πριόνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοπίδι για πλαστικά. Μην κόψετε στις τέσσερις γωνίες γιατί συγκρατούν το καφάσι.

3) Κάντε ένα τετράγωνο πλαίσιο για να χωρέσει ανάμεσα στις σχισμές και τη βάση του καθίσματος, καρφώνοντας ή βιδώνοντας τα πηχάκια μαζί στις γωνίες. Αυτό θα ενισχύσει την αντοχή του καφασιού και θα το προστατεύει από την πίεση του πλεξίματος.

4) Με βάση το διάγραμμα, δέστε το άκρο του σχοινιού γύρω από την πλευρά Α και κοντά στο πόδι 1, φροντίζοντας ο κόμπος να είναι κρυμμένος μέσα στο καφάσι. Αν το σχοινί είναι σε κουβάρι, ξετυλίξτε αρκετό και κόψτε το. Όταν αυτό τελειώσει, απλά δέστε ένα νέο κομμάτι,  φροντίζοντας ο κόμπος να μην φαίνεται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

5) Τραβήξτε το σχοινί από το Α προς το Γ γύρω και μέσα στη σχισμή κάτω από αυτό. Το σχοινί τώρα βγαίνει από την μέση του καφασιού, κάνοντας μια στροφή 90 μοιρών προς την κατεύθυνση της πλευράς Β, τυλίξτε γύρω μέσα από την εγκοπή και περάστε το σε ευθεία γραμμή προς την πλευρά Δ. Τραβήξτε το πάνω και γύρω από τη πλευρά , περάστε από την εγκοπή και στρέψτε κατά 90 μοίρες προς την πλευρά Γ. Περάστε το σχοινί μέσα από την εγκοπή και ευθεία προς την πλευρά Α. Περάστε το σχοινί 90 μοίρες προς την πλευρά Δ, ευθεία προς τη Β και 90 μοίρες προς την A. Αυτό ολοκληρώνει μια πλέξη και φέρνει το σχοινί πίσω στην αρχή.

6) Διατηρώντας σταθερή τάση στο σχοινί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Χρησιμοποιήστε τους σφιγκτήρες για να κρατήσετε το σχοινί ώστε να ξεκουράζετε τα χέρια σας. Κάθε τέσσερεις ή πέντε γύρους, πιέστε το σχοινί από τις πλευρές προς τα πόδια, A προς τα πόδια 1 και 4, κ.λπ. Αυτό είναι σημαντικό, ώστε να διατηρήσετε τα σχοινιά παράλληλα μεταξύ τους και να αποφύγετε κενά στο πλέξιμο.

7) Όταν φτάσετε στο κέντρο, δέστε το άκρο στο εσωτερικό του καθίσματος προς τα μέσα.

fotos via thesnug

Δείτε επίσης – Μοντέρνα σκαμπώ απο τσιμέντο

Δείτε επίσης – DIY – Κάντε το παλιό σας και άχρηστο τραπεζάκι σε μαντέρνο σκαμπώ -ταμπουρέ!

Δείτε επίσης – DIY Μανιτάρια Σκαμπό από Ελαστικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Κήπος Μυρωδικών με κουτιά αναψυκτικών

Πώς να Βαψετε και να Παλαιώσετε Βάζακια