in ,

4 σημάδια, ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο και πως να το διορθώσετε.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα τέλεια ισορροπημένο σύστημα χημικών ουσιών, βακτηρίων και κυττάρων. Ένας τρόπος για να διαπιστώσουμε, αν ο οργανισμός μας λειτουργεί σωστά είναι να ελέγξουμε το επίπεδο του pH του σώματός μας. Τι είναι το pH; Με απλά λόγια είναι το μέτρο της οξύτητας και αλκαλικότητας. Και τα δύο είναι σημαντικά με τον δικό τους τρόπο. Το στομάχι, για παράδειγμα, απαιτεί υψηλή οξύτητα για να αφομοιώσει τα τρόφιμα, ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα βασίζεται στην αλκαλικότητα. Τι σημαίνει; Η κλίμακα pH ποικίλει από το 0 έως το 14. Όσο πιο χαμηλός είναι ο αριθμός τόσο πιο μεγάλη είναι η οξύτητα. Το τέλειο ισοζύγιο βρίσκετε ακριβώς στην μέση στο 7. Αυτό το επίπεδο pH πρέπει να διατηρήσει το σώμα για να μπορεί να λειτουργεί σωστά. Βέβαια, αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι το σώμα να βρίσκεται σε μια κατάστασης αυξημένης οξύτητας, η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές συνήθειες.

Σημάδια, ότι το σώμα σας είναι πολύ όξινο.
1.Υπερβολικό βάρος.

Όταν το σώμα μας είναι πολύ όξινο, παράγεται λιγότερη ινσουλίνη και αποθηκεύεται περισσότερο λίπος. Το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγάλη ποσότητα οξέος και την ωθεί πίσω στους λιπώδεις ιστούς, όπου προσκολλάται στα κύτταρα. Επίσης, και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί σωστά και το σώμα δεν καίει πολλές θερμίδες. Οπότε, αν δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος, είναι σημάδι, ότι το σώμα σας είναι υπερβολικά όξινο.

2.Αδυναμία στα κόκαλα.

Το ανθρώπινο σώμα είναι απίστευτα έξυπνο και αποτελεσματικό. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες ποσότητες οξέος, θα ψάξει να βρει κάπου αλλού για αλκάλια και αυτό το μέρος δεν είναι άλλο από τα κόκαλα. Στην αρχή μπορεί να μην καταλάβετε τίποτα, αλλά καθώς το σώμα σας θα συνεχίζει τα παίρνει αλκάλια από τα κόκαλα, προσπαθώντας να καταπολεμήσει την υπερβολική οξύτητα, τα κόκαλα θα γίνονται όλο και πιο εύθραυστα και ο κίνδυνος οστεοπόρωσης θα είναι μεγάλος.

3.Ευαισθησία των δοντιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το 2015, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό των Χημικών Μηχανικών συνέδεε την υψηλή οξύτητα του σώματος με την μείωση της ανθεκτικότητας του σμάλτου των δοντιών. Αν παρατηρήσετε, ότι όταν τρώτε κάτι ζεστό ή κρύο νιώθετε πόνο στα δόντια, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι, ότι το σώμα σας μπορεί να είναι υπερβολικά όξινο.

4.Προβλήματα στον ύπνο.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει επανειλημμένως, ότι οι Αμερικανοί είναι από τους λαούς που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στον ύπνο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό οφείλεται στην οξύτητα του σώματός τους. Όπως είπαμε και πριν το σώμα τραβάει αλκάλια από τα κόκαλα και όταν μειώνονται τα αλκάλια στον οργανισμό θα εμφανιστούν προβλήματα στον ύπνο, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο για την διατροφή των ανθρώπων στην Βόρεια Ντακότα.

Πώς να διορθώσετε υψηλή οξύτητα;

Διατροφή:

Μια πολύ δημοφιλής μέθοδος που μάχεται την οξύτητα είναι η αλκαλική διατροφή. Ένας άνθρωπος μάλιστα ισχυρίζεται, ότι τον βοήθησε να νικήσει τον καρκίνο.

Δείτε τι πρέπει να τρώτε σε μεγάλες ποσότητες:
Λάχανο
Μπρόκολο
Αγγούρι
Σπανάκι
Ρόκα
Κολοκύθια
Σόγια
Καρύδια
Σταφίδες
Όσπρια
Τόφου

Τι να τρώτε λιγότερο:
Γαλακτοκομικά προιόντα
Αυγά
Κρέας
Συσκευασμένα σνακ
Καφεΐνη
Κονσερβοποιημένες τροφές
Μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Αλλάξτε τα προϊόντα καθαρισμού σας.

Πολλά εμπορικά προϊόντα καθαρισμού είναι πολύ όξινα. Η έκθεση σε αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ισορροπία του pH του σώματος.

Αντικαταστήστε τα εμπορικά χημικά καθαριστικά σας με βιολογικά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


via tilestwra

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να κάνετε Απλικέ – Οδηγίες!

Δείτε 85.000 ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Εδώ δωρεάν!