in , ,

Πώς να φτιάξουμε τις δικές μας σίτες για τα κουνούπια!

Πώς να φτιάξουμε τις δικές μας σίτες για τα κουνούπια!
Πώς να φτιάξουμε τις δικές μας σίτες για τα κουνούπια!

Εύκολη και πολύ οικονομική κατασκευή για εμάς που δεν έχουμε σίτες (ή δεν προνοήσαμε -αυτό το καμπανάκι είναι για εμένα χαχα). Δεν πειράζει θα σας πω, γιατί υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε τις δικές μας σίτες-κουρτίνες.

Εντάξει μπορεί να μην είναι σαν εργοστασίου με κορνίζα από αλουμίνιο ή ξύλο αλλά πιστέψτε με, κάνει μια χαρά της δουλειά της. Τα υλικά είναι αρκετά οικονομικά και επιπλέον μπορούμε να κάνουμε επάνω και τα δικά μας σχέδια. Για να μην αναφέρω ότι βγαίνει και μεταφέρεται!
Θα την φτιάξετε σε πολύ λίγο χρόνο (δεν θα χρειαστείτε πάνω από 2 ώρες) και μπορείτε φυσικά να ντύσετε όλες τι μπαλκονόπορτες, πόρτες και τα παράθυρα.

Πώς να φτιάξω σίτες για κουνούπια

Υλικά:
Σίτα. Μπορείτε να τη βρείτε με το μέτρο σε χρωματοπωλεία ή σε μεγάλα καταστήματα με είδη σπιτιού και εργαλεία. Το μέγεθος ανάλογα με το όσες θέλετε να κάνετε.
Μαύρη κλωστή πολυέστερ.
Φαρδύ μαύρο ιμάντα.
Κουρτινόξυλο στις διαστάσεις της πόρτας.
Γυάλινες πέτρες ή μπίλιες (Θα χρησιμοποιηθούν για βαρίδια στο κάτω μέρος της κουρτίνας – σίτας). Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε άλλο που θα σκεφτείτε.. απλά αυτοσχεδιάστε.

Μετρήστε την πόρτα που θα τοποθετηθεί η σίτα. Πριν την κόψετε υπολογίστε οτι στο κάτω και στο επάνω μέρος θα διπλωθεί για να ραφτεί. Δηλαδή στο επάνω μέρος θα διπλωθεί γύρω στους 10 πόντους, ομοίως και κάτω. Διπλώστε την άκρη ένα- δύο πόντους απο μέσα (για να μην φαίνεται άσχημο το τελειώμα στο γάζωμα) και μετά γύρω στους 8 πόντους για να κάνει τσεπάκι κατά μήκος. Γαζώστε. Αυτό είναι το επάνω μέρος που θα μπει το κουρτινόξυλο.

Στη συνέχεια κάντε το ίδιο και στο κάτω μέρος αλλά τοποθετήστε επάνω και τον μαύρο ιμάντα. Γαζώστε μαζί. Θα έχετε πάλι μια μακρόστενη τσέπη πιο χοντρή αυτή τη φορά. Είναι το κάτω μέρος και το θέλουμε βαρύ για να μένει ακίνητη.

Μέσα τοποθετήστε τις πέτρες ή τις μπίλιες ή οτι άλλο βαρύ έχετε. Ράβετε τις άκρες για να μην φύγουν.

Κρεμάστε και είσαστε έτοιμοι! Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατασκευή παίρνει πολλές μετατροπές. Μπορείτε πχ να ράψετε ή να κολλήσετε μαγνητάκια στις άκρες της σίτας αλλά και της πόρτας έτσι ώστε να κολλάει και να μην ανοίγει. Επίσης έαν έχετε φαρδιές μπαλκονόπορτες μπορείτε να φτιάξετε 2 κομμάτια και στο κέντρο τους να βάλετε μαγνητάκια για να κλείνουν μεταξύ τους. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και η ταινία βέλκρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Με στένσιλ και σπρέι μπορείτε να κάνετε σχέδια και να την ομορφύνετε. Όταν πλέον δεν την χρειάζεστε την τυλίγετε ρολό και την αποθηκεύετε! Τόσο απλά.
via scjohnson

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Προσθέστε δαντέλα σε ένα τζίν σορτσάκι σας!

DIY : Δώσε ξανά ζωή στην παλιά σου εφημερίδα