in ,

Σκορδόψωμο με Τυρί

Τι  καλύτερο από μια φέτα σκόρδοψωμου με λιωμένο τυρί κατευθείαν από το φούρνο. Τέλειο για τις σάλτσες, σκέτο ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό για τα αγαπημένα σας πιάτα. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη και απλή που σίγουρα δεν θα αρκεστείτε σε μια φέτα μόνο.

Υλικά
1 μακρόστενη φραντζόλα ψωμί
1/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
1 1/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1/3 φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψτε τη φραντζόλα στη μέση κατά μήκος. Κόψτε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα πλάι-πλάι,με το ένα ελαφρώς να επικαλύπτει το άλλο σε ένα επίπεδο ταψί και τοποθετήστε το ψωμί.

Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα κουτάλι απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του ψωμιού (καλύψτε τις άκρες πάρα πολύ καλά, ώστε να μην καούν). Τυλίξτε το ψωμί από πάνω με το αλουμινόχαρτο ενώνοντας τις άκρες τους μαζί. Ψήστε για 10 λεπτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βγάλτε από το φούρνο, ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε το ψωμί ομοιόμορφα με τα τυριά. Βάλτε τα ξανά στο φούρνο και ψήστε τα χωρίς να τα καλύψετε για 5-6 λεπτά περισσότερο (για πιο τραγανό ψωμί μπορείτε να τα βάλετε σε μια σχάρα και να τα ψήσετε 1 – 2 λεπτά ακόμη). Βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το μαϊντανό. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ζεστό.

Βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το μαϊντανό. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ζεστό.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Γεωμετρικό Κρεμαστό απο πηλό!

DIY Θήκη για Χαρτί Κουζίνας απο ξύλινες κουτάλες και πιρούνες!