in ,

Ρολόι Τοίχου από Πινέλα ή Κουτάλες, και χρώμα!

Σας έχει τύχει να έχετε μια ιδέα για κατασκευή στο κεφάλι σας που δεν ταιριάζει ακριβώς στο στυλ σας, αλλά θέλετε να την κάνετε διακαώς; Ναι. Αυτό θα σας συμβεί με αυτό το υπέροχο και μοναδικό ρολόι τοίχου.

Για το μέγεθος του ρολογιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό ένα παιδικό πιατάκι. Αφού κάνετε το περίγραμμα σε κόντρα πλακέ πάχους 1,5 εκατοστού, κόψτε με με πριονοκορδέλα ή ειδικό πριόνι για κύκλους. Αν θέλετε να αποφύγετε όλη αυτή την εργασία μπορείτε να βρείτε έτοιμα κομμένα στο εμπόριο.

Φτιάξτε έναν ίδιο κύκλο από χαρτόνι, διπλώστε στη μέση και χαράξτε μια ευθεία γραμμή περνώντας από το κέντρο του ξύλινου κύκλου. Διπλώστε το χάρτινο κύκλο ξανά στη μέση και χαράξτε ξανά ευθεία γραμμή. Τέλος, διπλώστε το χαρτί ώστε να διαιρέσετε τον ξύλινο κύκλο ομοιόμορφα σε δωδεκατημόρια.

Με ένα πλαστικό ποτήρι χαράξτε καμπύλες στα άκρα κάθε δωδεκατημορίου.

Με ταινία βαψίματος πάχους 2,5 εκατοστών καλύψτε δύο δωδεκατημόρια κάθε φορά και βάψτε κάθε τμήμα με διαφορετικό φωτεινό χρώμα, αφαιρώντας την ταινία πριν το χρώμα στεγνώσει εντελώς.

Μετά από κάθε χρώμα, βουτήξτε τα πινέλα φάρδους 5 εκατοστών, κρεμάστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν μέχρι την επομένη ημέρα. Απλά βάλτε μια εφημερίδα ή ένα χαρτόνι από κάτω για να μην λερώσετε παντού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Με ισχυρή κόλλα κολλήστε τις λαβές των πινέλων στην πίσω πλευρά του ξύλινου δίσκου, σιγουρεύοντας ότι το κάθε χρώμα αντιστοιχεί με το χρώμα από την άλλη πλευρά.

Αγοράστε ένα μηχανισμό ρολογιού (θα βρείτε παντού) και με βάση το μέγεθος του άξονα ανοίξτε μια τρύπα ακριβώς στο κέντρο του δίσκου.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες συναρμολόγησης του μηχανισμού.

Εδω επειδή οι δείκτες του μηχανισμού ήταν χρυσοί, βάφτηκαν με λευκό σπρέι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα με τα χρώματα του ρολογιού.

Σοβαρά … το πιο δύσκολο μέρος αυτής της κατασκευής  είναι μόνο να  συγκεντρώθούν τα υλικά … και πραγματικά, δεν είναι πολλά.

Εναλλακτικά, μπορείτε αντί των πινέλων να βάλετε ξύλινες κουτάλες μαγειρικής για να δώσετε μια διαφορετική νότα στην κουζίνα σας…

Τα βήματα για την κατασκευή είναι τα ίδια.

via realitydaydream , abeautifulmess

Δείτε επίσης – 80 εκπληκτικά ρολόγια τοίχου που θα φτιάξετε μόνοι σας – {Μέρος 1ο}

Δείτε επίσης – Φτιάξτε εκπληκτικά ξύλινα πολύχρωμα ρολόγια τοίχου!

Δείτε επίσης – 40 εκπληκτικά ρολόγια τοίχου που θα φτιάξετε μόνοι σας {Μέρος 2ο}

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Φτιάξετε Μόνοι σας Κρεβάτι από Παλέτα

Πώς να φτιάξετε μοναδικά Σκουλαρίκια Κόμπους!