in ,

Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας

Εαν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο και η σοκολάτα τότε αυτός ο συνδυασμός θα σας ξεσηκώσει! Γαλακτομπούρεκο σοκολάτας!

Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Σιμιγδάλι 1 ποτήρι νερού (ψιλό)
Βανίλια 1
Αυγά 5
Βούτυρο 250 γρ (αγελάδος)
Κουβερτούρα 300 γρ
Φύλλο κρούστας 450 γρ (1 πακέτο)

Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 1/2 ποτήρια νερού
Νερό 2 1/2 ποτήρια
Λεμόνι 1 το ξύσμα του και 1 κουταλάκι γλυκού από τον χυμό του

Προετοιμασία: 25-30 λεπτά   Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 50 γρ από το βούτυρο. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 γρ βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ένα με το πινέλο που βουτάμε στα 50 γρ βούτυρο που λιώσαμε (αν χρειαστούμε παραπάνω βούτυρο τότε λιώνουμε άλλο λίγο). Βάζουμε τα μισά φύλλα του πακέτου κάτω. Στην μέση αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω .Ότι βούτυρο μας έμεινε το ρίχνουμε από πάνω.Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια πριν μπει στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά πάνω – κάτω μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει αρκετά.Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν για ακριβώς 10 λεπτά ύστερα από το σημείο βρασμού. Όπως είναι ζεστό το σιρόπι περιχύνουμε με μια κουτάλα πάνω στο κρύο γαλακτομπούρεκο. Το αφήνουμε να πιει καλά το σιρόπι και μετά το σερβίρουμε. (Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε βράσει πρώτα το σιρόπι , να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά να ψήσουμε το γλυκό και να περιχύσουμε με το σιρόπι από πάνω. Μας ενδιαφέρει πάντα το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό).

via chefoulis

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχα ιδιαίτερο φωτιστικό απο παλιά παιχνίδια – {ΒΙΝΤΕΟ}

20 Ιδεες Shabby Chic για το Σαλόνι!