in ,

Φτιάξτε ένα σοκολατένιο αυγό έκπληξη!

Τι καλύτερο από ένα τεράστιο σοκολατένιο αυγό; Ένα τεράστιο σοκολατένιο αυγό με έκπληξη μέσα! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυγό εύκολα και να βάλετε μέσα εκπλήξεις ανάλογα με το άτομο που θα το δωρίσετε. Καραμελάκια, σοκολατάκια , ζαχαρωτά , μπισκοτάκια και μικρά παιχνιδάκια. Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας , τυλίξτε με σελοφαν οτιδήποτε μη φαγώσιμο για την αποφυγή κατάποσης από τα μικρά παιδιά.

Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλα καλούπια αυγού
500 γρ. κουβερτούρα (όποια γεύση σας αρέσει)
2 πινέλα ζαχαροπλαστικής 5 εκατοστά πλάτος
Σακουλάκια σελοφάν
Πλαστικό γρασίδι
Κορδέλα ή μεζούρα
Περιτύλιγμα σελοφάν
Μικρά δώρα και γλυκάκια

Τοποθετήστε τα καλούπια των αυγών σε ένα μεγάλο ταψί έτσι ώστε να είναι επίπεδα.

Ζεστάνετε την κουβερτούρα  και ανακατέψτε καλά μέχρι να λειώσει εντελώς και να γίνει λεία.

Ρίξτε περίπου το ένα τέταρτο της λιωμένη σοκολάτας σε ένα από τα καλούπια των αυγών.

Βγάλτε το καλούπι από το ταψί και χρησιμοποιήστε το πινέλο για να απλώσετε τη σοκολάτα σε όλο το εσωτερικό του αυγού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Απλώστε από το κέντρο προς τα έξω και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κάλυψη των άκρων του καλουπιού, καθώς η περιοχή αυτή είναι εύκολο να ξεφύγει με το πινέλο. Όταν το αυγό είναι ομοιόμορφα καλυμένο με τη σοκολάτα, βάλτε το στο ταψί και επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο καλούπι. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά, ή μέχρι έχουν μια εμφάνιση ματ επιφάνειας.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο της σοκολάτας (εάν είναι απαραίτητο). Ρίξτε ακόμη ένα τέταρτο σοκολάτας σε ένα από τα καλούπια και απλώστε με το δεύτερο πινέλο (το πρώτο πινέλο που χρησιμοποιήσατε θα έχει καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα σοκολάτας οπότε είναι βολικό να έχετε δεύτερο). Κρατήστε το καλούπι αυγό στο φως και να αναζητήστε τυχόν μικρά κενά για να τα καλύψετε. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για το άλλο καλούπι. Τοποθετήστε τα στο ταψί και παγώστε μέχρι να σκληρήνει η σοκολάτα.

Πριν αφαιρέσετε τα αυγά από τα καλούπια, με ένα μικρό μαχαίρι απαλά απομακρύνεται τη περίσσεια σοκολάτας.

Αφαιρέστε τα αυγά σοκολάτας πιάνοντας απαλά από το κέντρο.

Τοποθετήστε τα μισά σοκολατένια αυγά σε μια επιφάνεια και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Συγκεντρώστε τα μικρά δώρα και γλυκά που θέλετε να βάλετε μέσα στο αυγό.

Βάλτε τα μικρά μη φαγώσιμα δωράκια σε σακουλάκια σελοφάν. Αν ανησυχείτε ότι το αυγό μπορεί να εκτεθεί σε θερμότητα ή να λιώσει κατά τη μεταφορά, μπορείτε να βάλετε όλα τα περιεχόμενα σε μικρά σακουλάκια σελοφάν για επιπλέον σιγουριά.

Βάλτε στο αυγό λίγο πλαστικό γρασλιδι και τοποθετήστε τα δώρα από πάνω. Καλύψτε με λίγο ακόμη γρασίδι πάνω από τα δώρα ώστε να κρατηθούν με ασφάλεια μέσα στο αυγό.

Τοποθετήστε το δεύτερο μισό αυγό σοκολάτα πάνω από το γεμάτο, έτσι ώστε να κλείνει ομοιόμορφα.

Τυλίξτε το αυγό σε ένα μεγάλο σελοφάν και κρατώντας με το ένα χέρι μαζέψτε το γύρω από την κορυφή του αυγού. Δέστε το σελοφαν με μια κορδέλα ή με μεζούρα.

Σημείωση: Μπορείτε να ενώσετε τα δύο μισά μαζί με λίγη λιωμένη σοκολάτα φλοιό. Απλά βάλτε μια μικρή ποσότητα στην άκρη του ενός μισού, ενώστε το δεύτερο και αφήστε σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ριγανελαιο: Το φυσικό αντιβιοτικό και ο τρόπος που φτιάχνεται.

Macrame / Μακραμε βραχιόλι σχέδιο κύμα για αρχάριους – {BINTEO}