in ,

15 τρόποι που το μηλόξιδο μπορεί να ωφελήσει την υγεία και το σπίτι σας!

Μια από τις επιδιώξεις μου για την καινούργια χρονιά είναι να σταματήσω να χρησιμοποιώ σκληρά εμπορικά προϊόντα για την φροντίδα του σπιτιού και της υγείας μου και να στραφώ σε πιο φυσικές λύσεις και θεραπείες. Το μηλόξιδο είναι η ιδανική εναλλακτική λύση και μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα. Όταν είναι αφιλτράριστο, μη παστεριωμένο και ωμό, περιέχει ένα πυκνό διατροφικό στοιχείο, που είναι αντιβακτηριδιακό και καταπολεμά τους μύκητες. Δείτε παρακάτω 15 τρόπους που το μηλόξιδο κάνει καλό στην υγεία σας και την φροντίδα του σπιτιού σας.

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Μια από τις πολλές ιδιότητες του μηλόξιδου είναι να καταπολεμά τα βακτήρια και τα μικρόβια. Την επόμενη φορά που θα έχετε πονόλαιμο, φτιάξτε ένα μείγμα με ¼ της κούπας μηλόξιδο και ζεστό νερό και κάντε γαργάρες κάθε μια ώρα. Τα όξινα συστατικά του ξιδιού θα καταστρέφουν όλα τα μικρόβια.

Ανακουφίζει από την καούρα.

Η καούρα προκαλείται από την μικρή ποσότητα οξέως στο στομάχι. Το μηλόξιδο μπορεί να δώσει στο στομάχι σας τα υγιή οξέα που χρειάζεται, για να κάνει την πέψη και να βοηθήσει στην διάσπαση των τροφών. Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο μαζί με νερό είναι ιδανικό για να ανακουφίσει τυχόν προβλήματα με το στομάχι σας.

Καθαρίζει την βουλωμένη μύτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το μηλόξιδο περιέχει υγιή επίπεδα βιταμινών Β και Ε, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό διάφορων κοιλοτήτων και στην ανακούφιση από αλλεργικά συμπτώματα. Επίσης, έχει ένα σχετικά υψηλό επίπεδο pH, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη λεπτή βλέννα, και να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Την επόμενη φορά που η μύτη σας θα είναι βουλωμένη δοκιμάστε να βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε ένα ποτήρι νερό.

Απομακρύνει την Πιτυρίδα.

Τα υψηλά επίπεδα οξύτητας του μηλόξιδου ισορροπούν το pH στο τριχωτό της κεφαλής σας, εμποδίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των μυκήτων και των βακτηρίων. Φτιάξτε ένα μείγμα με 1/4 της κούπας μηλόξιδο και 1/4 της κούπας νερό, βάλτε σε ένα μπουκαλάκι και ψεκάστε τα μαλλιά σας με αυτό. Στην συνέχεια, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Ανακουφίζει από τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια.

Κατά καιρούς, οι κράμπες στα πόδια μπορεί να σημαίνουν, ότι έχετε χαμηλά επίπεδα καλίου στο σώμα σας. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα ποτήρι ζεστό νερό για να κάνετε μια θεραπεία στο σπίτι. Τα υψηλά επίπεδα του καλίου στο μηλόξιδο θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τυχόν κράμπες.

Καταπραΰνει την φαγούρα.

Το μηλόξιδο έχει μεγάλη αντισηπτική δράση και αντιμυκητιακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την καταπολέμηση της φαγούρας και του καψίματος του δέρματος. Βάλτε λίγες σταγόνες μηλόξιδο σε ένα βαμβάκι και τρίψτε πάνω από τις περιοχές που έχετε φαγούρα.

Αφαιρεί τις κηλίδες του δέρματος και τις μυρμηγκιές.

Οι μυρμηγκιές μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Προκαλούνται από τον ιό HPV, ο οποίος μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω μικρών τραυματισμών και εγκοπών στο δέρμα. Ανακατέψτε μηλόξιδο με νερό και εφαρμόστε το πάνω στο δέρμα με ένα κομμάτι βαμβάκι. Άλλος ένας τρόπος είναι να βουτήξετε την πληγείσα περιοχή σε ένα μπολ με αραιωμένο μηλόξιδο. Κάντε για 20 λεπτά κάθε βράδυ και θα δείτε ορατά αποτελέσματα.

Εξαφανίζει την δυσοσμία των ποδιών.

Η δυσοσμία των ποδιών οφείλεται στην ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή. Το μηλόξιδο μπορεί να καταπολεμήσει αυτές τις άσχημες οσμές, εξισσοροπώντας το pH. Πάρτε μερικά μωρομάντηλα, βουτήξτε τα σε μηλόξιδο και αφήστε τα όλο το βράδυ στο ψυγείο. Τρίψτε τα μαντηλάκια στα πέλματα των ποδιών σας όσο συχνά χρειάζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε τα πόδια σας κατευθείαν σε μηλόξιδο.

Μειώνει τα αέρια και το φούσκωμα.

Για να μειώσετε τα αέρια και το φούσκωμα, πιείτε ένα ποτήρι νερό με μηλόξιδο πριν από κάθε σας γεύμα. Αυτό θα επιταχύνει το πεπτικό σας σύστημα και οι τροφές θα μπορούν να διαλυθούν ευκολότερα.

Εξουδετερώνει τις οσμές στο σπίτι.

Το μηλόξιδο είναι το πιο ιδανικότερο προϊόν για την εξουδετέρωση των άσχημων οσμών στο σπίτι. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι μηλόξιδο και ψεκάστε με αυτό το σπίτι σας. Θα εξαφανίσει όλες τις άσχημες οσμές.

Χρησιμοποιείται ως μη τοξικό καθαριστικό.

Το ανεπεξέργαστο μηλόξιδο έχει ισχυρά αντιβακτηριδιακά συστατικά, που πολλά κοινά καθαριστικά δεν έχουν. Απλά φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και μηλόξιδο και σκουπίστε με αυτό τους λεκέδες που θέλετε.

Αποφράσσει την αποχέτευση.

Ανακατέψτε 1/2 της κούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι μηλόξιδο, για να φτιάξετε ένα “ηφαίστειο”, που θα αποφράξει την αποχέτευσή σας. Αυτό είναι ιδανικό και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Απομακρύνει την μούχλα.

Βάλτε ανεπεξέργαστο μηλόξιδο στις περιοχές με μούχλα, καθαρίστε την περιοχή με μια βούρτσα και αφήστε την να στεγνώσει. Σε αντίθεση με πιο σκληρά προϊόντα, όπως η χλωρίνη, το μηλόξιδο είναι μη τοξικό και κατά 80% αποτελεσματικό. Αν θέλετε να καθαρίσετε κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως μια κουρτίνα, απλά βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι μηλόξιδο στο ξέβγαλμα.

Απομακρύνει τις ζάρες από τα ρούχα.

Συνδυάστε μηλόξιδο και νερό με αναλογία ένα προς τρία σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, και ψεκάστε απευθείας πάνω στις ζάρες των ρούχων. Μετά απλά αφήστε τα να στεγνώσουν.

Αφαιρεί τους λεκέδες από τα έπιπλα.

Όπως έχετε δει μέχρι τώρα το μηλόξιδο έχει πολλές χρήσεις και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν τα πάντα. Ανακατέψτε ανεπεξέργαστο μηλόξιδο μαζί με αλάτι και τρίψτε πάνω από τον λεκέ που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το να στεγνώσει και στην συνέχεια σκουπίστε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

The Night Fairy… Guest Post Mommyjammi.gr

20 Vintage Πολυέλαιοι από διάφορα αντικείμενα!