in ,

Μαγκίρι (το κρητικό ζυμαρικό του χειμώνα)

Το μαγκίρι (ή μαγγίρι) είναι φαγητό που καταναλωνόταν τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι ένα πολύ γρήγορο φαγητό, το οποίο το τρώμε  ζεστό. Πώς όμως θα φτάσουμε σε αυτή την κρητική νοστιμιά; Ας ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Σε μια λεκάνη ζυμώματος  (πλαστική ή πήλινη) βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το νερό με το λάδι. Ζυμώνουμε τη ζύμη να γίνει σφικτή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάνω σε μία λεία επιφάνεια πάγκο κουζίνας ή τραπέζι, εμείς στο χωριό το ανοίγουμε στο σοφρά (κοντό και μικρό ξύλινο τραπέζι). Το τυλίγουμε στο ξυλίκι, και το κόβουμε κατά μήκος τυλιγμένο. Αφού κομμένη ζύμη πέσει πάνω στην επιφάνεια την τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Τα αλευρώνουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και  λίγο αλάτι να βράσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα 2/3 από τα τεμαχισμένα κομμάτια, το υπόλοιπο 1/3 το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ίσα να ροδίζουν ελαφριά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τα ροδισμένα τεμάχια ζύμης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγο ώστε να αναμιχθεί το βραστό με το κρύο ζυμάρι.

Σβήνουμε το φωτιά και σε δύο λεπτά σερβίρεται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καλή σας όρεξη.

Μην ξεχνάτε στην Κρήτη λέμε “Μαγκίρι… μέχρι το παραθύρι” .
via sunnyday

Δείτε επίσης – Μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο!

Δείτε επίσης – Τούρτα με… μακαρόνια

Δείτε επίσης – Τι είναι η κρέμα γάλακτος και ποιά να διαλέξεις;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Παιδικό δωμάτιο, ιδέες διακόσμησης για τους διακόπτες!

Βιομηχανικά φωτιστικά από ανακυκλώσιμα υλικά!