in , ,

Πως να φτιάξεις χαλάκι μπάνιου από φελλούς!

Ψάχνεις την νέα εύκολη και πρακτική DIY ιδέα για να φτιάξεις μόνος σου κάτι όμορφο για τη διακόσμηση του σπιτιού; Γιατί να μην ξεκινήσεις από ένα οικονομικό, άκρως εντυπωσιακό και λειτουργικό χαλάκι μπάνιου με φελλούς! Η συγκεκριμένη κατασκευή για το σπίτι, μοιάζει αρκετά με ένα χαλάκι από μπαμπού, πράγμα που την κάνει να δείχνει πιο φινετσάτη. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική ιδέα για όσους θα προσπαθήσουν πρώτη φορά να φτιάξουν κάτι με τα χεράκια τους, μιας και η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και το αποτέλεσμα σίγουρα θα ανταμείψει τους κόπους σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για αυτό εδώ το πατάκι είναι μόλις τέσσερα και είναι τα εξής:
Εύκαμπτο πλαστικό πυκνό πλέγμα ή δίχτυ (επένδυση ραφιών και συρταριών)
Μεγάλο χάρακα
Δυνατή ζεστή κόλλα και
175 φελλούς από μπουκάλια κρασιού

Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα πρέπει να πάρεις ένα κοφτερό μαχαίρι και να κάψεις κάθε φελλό στη μέση κατά μήκος. Αν τώρα οι άκρες τους είναι σπασμένες ή έχουν φθαρεί, θα πρέπει να τις κόψεις ώστε να γίνουν επίπεδες. Επίσης, φρόντισε όσο γίνεται οι φελλοί σου να έχουν το ίδιο μήκος, για να μπορέσεις να τους τοποθετήσεις πιο εύκολα στο χαλάκι.

Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να πάρεις μια ορθογώνια επιφάνεια, όπως για παράδειγμα ένα ξύλο κοπής και να βάλεις επάνω τους φελλούς που μόλις έκοψες, όσο πιο κοντά γίνεται ο ένας δίπλα στον άλλο.

Για το συγκεκριμένο πατάκι χρησιμοποιήθηκαν 10 x 35 μισά κομμάτια φελλών, αλλά φυσικά μπορείς να προσθέσεις κι άλλα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να έχει.

Στην συνέχεια, μέτρα το μέγεθος που θα έχει τελικά το πατάκι σου και κόψε στο ίδιο μέγεθος την επένδυση των ραφιών. Τώρα, ξεκίνα να μεταφέρεις τα κομμάτια από τους φελλούς, καλύπτοντας αρχικά την εξωτερική πλευρά του τετραγώνου. Βάλε κόλλα σε κάθε κομμάτι, φροντίζοντας να αφήνεις ένα πολύ μικρό κενό στις άκρες και κόλλησε τα με τη σειρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τέλος, πρόσθεσε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα κομμάτια στο εσωτερικό χωρίς να βάλεις κόλλα, μέχρι να δεις ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο άλλο και μετά σήκωσε τα ένα ένα και βάλε την κόλλα. Μην αφήσεις να τρέχει η κόλλα από τον φελλό, καθώς επίσης κάθε φορά που βάζεις ένα κομμάτι πίεζε το καλά από πάνω, ώστε να μην σου ξεκολλήσει!

via aggouria

Δείτε επίσης – Κατασκευές απο φελούς. Εκπληκτικές Ιδέες – Μέρος 1ο!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα πολύ διαφορετικό χαλάκι μπάνιου!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα εκπληκτικό χαλάκι από κοντομάνικα μπλουζάκια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

10+2 ιδέες με μπογιά!

Φτηνά Έπιπλα: Έτσι θα τα Κάνετε να φαίνονται Πανάκριβα!