in ,

Πώς να βάψεις με σπρευ ήδη βαμμένα έπιπλα

Η βαφή με σπρευ ενός αντικειμένου, μπορεί να δώσει χρώμα και ζωντάνια σε ένα παλιό έπιπλο.  Δεν χρειάζεται να βάψεις κάποια ακριβή αντίκα, αλλά ένα απλό έπιπλο στο σπίτι που σου είναι αδιάφορο και θες να του δώσεις ένα πιο funky look.  Μαθαίνοντας αυτόν τον τρόπο μπορείς να ανανεώσεις τα περισσότερα έπιπλα του χώρου σου και να τους δώσεις ένα διαφορετικό ύφος.  Για πάμε να δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείς να έχεις αυτό το αποτέλεσμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Εξέτασε το έπιπλο:  Ρίξε μια προσεκτική ματιά στο κομμάτι.  Προσδιόρισε τυχόν ατέλειες στην βαφή ή το ξύλο του επίπλου.  Αυτό θα σου πει την έκταση των εργασιών που χρειάζεται για να σουλουπωθεί.
2. Προετοίμασε την επιφάνεια:  Πρόσεχε την περιοχή όπου θα δουλέψεις, προτίμησε καλύτερα κάποιο γκαράζ ή εξωτερικό χώρο.  Στρώσε στο πάτωμα και σε επιφάνειες που φοβάσαι μην λερωθούν εφημερίδες ή κάποιο παλιό σεντόνι.  Τώρα μπορείς να τοποθετήσεις το έπιπλο στο χώρο εργασίας που έχεις προετοιμάσει και με ένα γυαλόχαρτο να ξεκινήσεις το τρίψιμο για να αφαιρέσεις μεγάλη ποσότητα του παλιού χρώματος, αλλά και να λειάνεις τις επιφάνειες από τυχόν γρατζουνιές.
3. Πρόσεχε το αρχικό χρώμα:  Αν σε κάποια σημεία η μπογιά έχει ξεφτίσει τρίψε απαλά με το γυαλόχαρτο για να μειωθεί το πάχος του προηγούμενου χρώματος.  Μόλις τελειώσεις αυτή την διαδικασία πάρε ένα πανί και αφαίρεσε ότι σκόνες και υπολείμματα υπάρχουν.

4. Αγόρασε το σωστό spray:  Πάρε το spray βαφής που είναι κατάλληλο για το υλικό που εργάζεσαι.  Σκέψου αν το έπιπλο που θα βάψεις θες να είναι σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και αν υπάρχει πιθανότητα να έρθει σε επαφή με νερό.  Ακολούθησε τις οδηγίες του spray, συνήθως πρέπει να το κουνήσεις για ένα λεπτό πριν τη χρήση.
5. Βάψε προσεκτικά:  Κράτα το δοχείο σε όρθια θέση και σε απόσταση από το αντικείμενο που θες να βάψεις, περίπου 50εκ.  Άρχισε να χρωματίζεις κουνώντας το spray μπρος και πίσω.  Μην το κρατήσεις κάπου σταθερό γιατί το χρώμα θα κάνει σταγόνες.  Βάψε με μια σταθερή ταχύτητα όλο το έπιπλο για να έχει μια πρώτη απαλή στρώση σε όλη του την επιφάνεια.  Μόλις τελειώσεις το πρώτο χέρι, ας’ το να στεγνώσει και κάνε την ίδια διαδικασία για ακόμη μια φορά.
6. Τελευταίες συμβουλές:  Δύο στρώσεις πρέπει να είναι αρκετές, μόλις στεγνώσει τελείως το έπιπλο τσέκαρέ το για τυχόν άβαφα κομμάτια.  Αν βρεις, βάψε από μακριά για να μην φανεί το μπάλωμα.  Αν βάφεις τραπέζι ή κάποιο κάθισμα περίμενε 24 ώρες πριν τοποθετήσεις κάτι πάνω, μπορεί να φαίνεται στεγνό, αλλά δεν καμιά στάμπα στο επίμαχο σημείο αν κάτσεις πάνω στην καρέκλα…

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

via misswebbie

Δείτε επίσης – Βάψιμο – Τεχνική παλαίωσης ξύλινων επίπλων!

Δείτε επίσης – Ιδέες για ανακατασκευή των παλιών σας επίπλών!

Δείτε επίσης – ‘Eπιπλο κρεβατοκάμαρας ζωγραφισμένο με τη βοήθεια προτζέκτορα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φοβερή ιδέα για να δώσουμε στο παλιό μας πουλόβερ νέα ζωή! – {BINTEO}

Φοβερή ιδέα για να κάνουμε σχέδιο δαντέλας στα έπιπλα μας!