in , ,

Φτιάξτε σουβέρ από κρύο πηλό

Ένα από τα υλικά που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο σπίτι του DIYer είναι ο κρύος πηλός. Είναι ένα πολύ εύκολο υλικό και μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα με αυτό. Αν δε πιάνει και το χέρι σου, πραγματικά μπορείς να κάνεις θαύματα.

Τα βήματα είναι πολύ απλά. Βρέχεις λίγο τα χέρια σου και αρχίζεις να πλάθεις τον πηλό. Σαν να ανοίγεις φύλλο τον απλώνεις μέχρι το πάχος του να είναι περίπου μισό εκατοστό (και 1 να γίνει δηλαδή.. ανάλογα τα γούστα και το στυλ). Στη συνεχεια, με ένα ποτήρι με αρκετά μεγάλη διάμετρο το οποίο χρησιμοποιείς ως κουπάτ, πιέζεις τον πηλό και αφαιρείς από γύρω ό,τι περισσεύει.

Στη συνέχεια παίρνεις ένα μαχαιράκι και δημιουργείς γωνίες.

Μπορείς είτε να κάνεις ολόδιο κόψιμο σε όλα για να είναι ίδια, ή μπορείς να κάνεις άλλαντάλλα γωνίες, όπως έκανα εγώ. Αφού τελειώσεις τα αφήνεις να στεγνώσουν 1 24ωρο. Booooring! (τα έβαλα και λίγο στο φούρνο για να επισπεύσω τη διαδικασία)

Αφού στεγνώσουν καλά καλά, τα περνάς με γυαλόχαρτο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μετά είναι έτοιμα να βαφτούν. Εκεί μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα. Εγώ στην προκειμένη χρησιμοποίησα λαδομπογιά χρυσή.

Αφού πέρασε πάλι κάνα 24ωρο, τα πέρασα και με ένα άχρωμο βερνίκι νερού (προτείνω να το περάσεις με βερνίκι λαδιού καλύτερα βέβαια για μεγαλύτερη σταθερότητα). Και ιδού!

 Τα-τααααα!

via justdiy

Δείτε επίσης – Κατασκευές απο τσόχα – Μέρος πρώτο – πώς να φτιάξετε σουβέρ απο τσόχα!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε φανταστικά φωτιστικά απο πηλό!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε υπέροχα καλοκαιρινά βάζα απο πέτρες και πηλό!

Δείτε επίσης – Μεταμορφώστε πήλινα γλαστράκια με πηλό και ένα καπάκι μαρκαδόρου!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 όμορφες φθινοπωρινές διακοσμητικές προτάσεις

Πλαστική Μεμβράνη: 8 Καθημερινές Χρήσεις που δεν Φαντάζεστε