in ,

Πώς να φτιάξεις ένα εκπληκτικό μπώλ απο άμμο!

Μπορούμε να φτιάξουμε μπώλ απο πολλά υλικά αλλά απο άμμο το ξέρατε; Υπέροχα καλοκαιρινά και εντυπωσιακά. Ιδανικός τρόπος για να κρατήσετε την άμμο απο αγαπημένες παραλίες που έχετε επισκευθεί ή για να τοποθετήσετε μέσα τα κοχύλια σας και τα θαλασσινά σας ευρήματα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τι θα χρειαστούμε;

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
Άμμο (προφανώς)
Κόλλα χειροτεχνίας ή απλή ατλακόλ.
Μπώλ
Πλαστική μεμβράνη
Ένα μπωλάκι μίας χρήσης (για να ανακατέψουμε τα υλικά μας)
Ψαλίδι
Μία βάση πλαστική ή ένα δίσκο καλυμμένο με μεμβράνη (Εκεί θα ακουμπήσουμε την κατασκευή και έτσι θα μπορεί να καθαριστεί πιο εύκολα).

Τυλίξτε εξωτερικά με μεμβράνη το μπώλ που θα γίνει το καλούπι. Φυσικά εδώ να αναφέρω ότι  το μπώλ αυτό θα πρέπει να είναι στο μέγεθος που επιθυμείτε να γίνει το μπώλ απο άμμο. Προσέξτε να μην μείνουν ζαρες εαν θέλετε να είναι λείο το εσωτερικό του.

Στο μπώλ μίας χρήσης ανακατέψτε κόλλα και άμμο έτσι ώστε να γίνει ένα πηχτό αλλά συνάμα όχι πολύ συμπαγές μείγμα γιατί θέλουμε όταν το απλώσουμε να “τρέξει” με τη βοήθεια της βαρύτητας.

Τοποθετήστε ανάποδα το μπώλ που έχετε τυλίξει με την μεμβράνη στη πλαστική βάση.

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω στο ανάποδο μπώλ με την μεμβράνη. Μπορείτε να το βοηθήσετε να τρέξει προς τις πλευρές με τη βοήθεια ενός κουταλιού.  Προσοχή δεν απλώνετε στα τοιχώματα αλλά εαν θέλετε μπορείτε να σπρώξετε το μείγμα απο το επάνω μέρος για να αρχίσει να τρέχει στο πλάι. Μην ανησυχείτε η βαρύτητα θα κάνει τη δουλειά της.

Αφήστε 3 ώρες να στεγνώσει και μετά επαναλάβετε τη διαδικασία. Αφήστε πάλι μερικές ώρες και επαναλάβετε. Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε όσα στρώματα σας αρέσουν.

Όταν τελειώσετε με τα στρώματα αφήστε το μπώλ να στεγνώσει για τουλάχιστον μία ολόκληρη μέρα ή μέχρι να δείτε οτι έχει στεγνώσει εντελώς.

Αφού έχει στεγνώσει εντελώς σηκώστε το με προσοχή απο το μπώλ και αφαιρέστε τη μεμβράνη απο το εσωτερικό.

Κόψτε με το ψαλίδι τυχόν γωνίες και κομμάτια που δεν σας αρέσουν.
Έτοιμο!!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Με τον ίδιο τρόπο και μείγμα μπορείτε να φτιάξετε και πανέμορφα κοσμήματα ή οτι άλλο διακοσμητικό σας έρθει στο νου! Καλή επιτυχία!

via thinkcrafts, thefabweb

Δείτε επίσης – Μπώλ απο πηλό σε σχήμα φύλλου!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα μπώλ απο εφημερίδες!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε κούπες με εφέ νερομπογιάς!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε παγωτό με ένα μόνο υλικό!

Σε τι χρησιμεύει η τελευταία τρύπα κορδονιών στα αθλητικά παπούτσια! – [BINTEO]