in ,

Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το πανάρισμα είναι στην ουσία η επικάλυψη φαγητών με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά πριν από το τηγάνισμα. Αν έχετε βαρεθεί αυτό το συνηθισμένο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένα υλικά που έχετε στη κουζίνα σας και να προσθέσετε έξτρα πινελιές γεύσης στις συνταγές  σας.

Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά

Με ξηρούς καρπούς: Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix θα γίνουν μια τέλεια ιδέα παναρίσματος.
Με σιμιγδάλι χοντρό: Για χρυσαφένιο χρώμα και ανάλαφρη υφή και γεύση στο πανέ φιλέτο σας.
Με δημητριακά: Χοντροτριμμένα δημητριακά (καλό θα είναι να μην περιέχουν ζάχαρη) θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
Με παρμεζάνα: Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά φλοίδες παρμεζάνας, κατόπιν τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και επικαλύπτουμε με αυτές το φιλέτο μας.
Κράκερς τυριού: Ιδανικό για πανάρισμα κοτόπουλο, πάντα τριμμένα.
Σουσάμι: Ταιριάζει πολύ σε συνδυασμό με μέλι στο κοτόπουλο πανέ.

Πανάρισμα χωρίς αυγό

Γάλα: Έχει ακριβώς την ίδια δράση με το αυγό, δηλαφή βοηθάει το υλικό του παναρίσματος (φρυγανιά, σιμιγδάλι κλπ) να κολλήσει στο φιλέτο. Πολλοί προτιμούν το γάλα εβαπορέ για το πανάρισμα.
Μαρμελάδα: Κι όμως, είναι η καλύτερη ιδέα για πανάρισμα κρεατικών, αρκεί να είναι πολύ πχαύρρευστη ώστε να κολλήσουν καλά τα υλικά στο κρέας.
Μέλι: Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για να πανάρετε κοτόπουλο. Περάστε το στη συνέχεια από σιμιγδάλι και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Γιαούρτι: Αν ετοιμάζετε σνίτσελ, αντικαταστήστε το χτυπημένο αυγό με γιαούρτι που θα αναμείξετε 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη και 2 κ.γλ. τριμμένο τυρί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσετε για το πανάρισμα

Προτιμήστε καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ολικής αλέσεως. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αποφύγετε εντελώς το αλεύρι.

Φιλέτο πανέ στον φούρνο

Φυσικά υπάρχει η υγιεινή επιλογή του παναρίσματος στον φούρνο αντί για το τηγάνι. Στρώστε στο ταψί λαδόκολλα, τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσαφίσουν αρκετά.

via mamapeinao

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

60 εξαιρετικές ιδέες για Decoupage σε καρέκλες!

40 μοναδικά έπιπλα με πόδια φουρκέτα – Hairpin Legs!