in , , ,

Πώς να φτιάξετε έναν φανταστικό βοτανόκηπο για την κουζίνα σας απο άδεια κονσερβοκούτια!

Εκτός απο την υπέροχη διακοσμητική αξία που έχει αυτή η κατασκευή παράλληλα θα έχετε όλο το χρόνο φρέσκα μυρωδικά για τις μκαρονάδες και τα φαγητά σας! Ένας όμορφος βοτανόκηπος για την κουζίνα σας!
Η φροντίδα τους είναι εύκολη υπόθεση αφού ο ήλιος και το φώς κάνουν την περισσότερη δουλειά. Χρειάζονται 6 τουλάχιστον ώρες φως (εννοείται φως του ήλιου). Το πότισμα κάθε φυτού διαφέρει απο το είδος του αλλά γι’άυτο θα ενημερωθείτε είτε απο εκεί που θα το προμηθευτείτε, είτε εαν φυτέψετε σπόρους απο τη συσκευασία. Παρόλα αυτά η φροντίδα τους είναι εύκολη υπόθεση!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 άδεια κονσερβοκούτια σε διάφορα μεγέθη.
2 φυτά βασσιλικό, 1 δεντρολίβανο, 1 θυμάρι, 1 ρίγανη, 1 μαϊντανό
Κορδέλα
Χαρτόνι για τις ετικέτες
1 παλιό πιρούνι
1 μεγάλο κεραμικό πιάτο απο γλάστρα
Βότσαλα
Χώμα
Τρυπανάκι
Οινόπνευμα
Σπάγκο ή κορδόνι

Προετοιμάζοντας τα τενεκεδάκια:

Πλύντε πολύ καλά τα τενεκεδάκια και αφήστε τα να στεγνώνουν. Με το οινόπνευμα σβήστε ότι τυχόν στάμπα υπάρχει επάνω. Κρατήστε το μικρότερο τενεκεδάκι στην άκρη (θα χρησιμοποιηθεί μετά για να τοποθετηθούν μέσα τα διάφορα εργαλεία του βοτανόκηπου πχ ψαλίδι). Τα υπόλοιπα 5 γυρίστε τα ανάποδα και κάντε μερικές τρύπες στον πάτο για να στραγγίζει το νερό.

Προετοιμάζοντας το δίσκο:

Γεμίστε το κεραμικό πιάτο με τα βότσαλα για να τραβάνε την υγρασία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φυτέψτε:

Τοποθετήστε στο κάθε τενεκεδάκι μερικά βότσαλα στον πάτο. Στη συνέχεια προσθέστε χώμα μέχρι τα 2/3 του κουτιού. Μετά προσεκτικά βγάλτε τα φυτά απο τα γλαστράκια τους χαλάρωνοντας τις ρίζες τους και προσέχοντας να μην τις σπάσετε. Τοποθετήστε τους δύο βασιλικούς μαζί στο μεγάλο τενεκεδάκι και τα υπόλοιπα 4 στα άλλα κονσερβοκούτια. Προσθέστε χώμα εαν χρειαστεί.

 

Συναρμολογήστε τον βοτανόκηπο:

Ποτίστε καλά όλα σας τα φυτά. Τοποθετήστε τα γλαστράκια σας πάνω στο κεραμικό δίσκο στις θέσεις που θέλετε. Στο μπροστινό μέρος τοποθετήστε το μικρό τενεκεδάκι και μέσα βάλτε ένα ψαλίδι και οτι άλλο εργαλείο θέλετε για τον βοτανόκηπο σας. Δέστε όλα τα τενεκεδάκια γύρω γύρω σφιχτά με την κορδέλα. Τυπώστε ταμπελάκια για το κάθε γλαστράκι σας και δέστε τα με μία κλωστή πάνω στο καθένα. Τέλος τυπώστε και ένα όμορφο μήνυμα για τον βοτανόκηπο σας , περάστε το στα δόντια του πιρουνιού και τοποθετήστε το μέσα στο μικρό τενεκεδάκι!

via hgtv

Δείτε επίσης – 40 ιδέες για βοτανόκηπους μέσα στο σπίτι!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε μία πανέμορφη θήκη μαχαιροπήρουνων από κονσέρβες

Δείτε επίσης – Θήκες ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ για το ΜΠΑΝΙΟ από ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DΕCOUPAGE σε Πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα, με ασπράδι.

Πώς να φτιάξεις έναν απίστευτο μοντέρνο καλόγερο για το σπίτι!