Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Πώς να βάψετε τις γλάστρες σας + 80 φανταστικές ιδέες!

"Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!"
Είναι ωραίο να έχουμε χρώμα στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν γιατί να μην μετατρέψουμε μία μονότονη κεραμική γλάστρα σε ένα μικρό πολύχρωμο αριστούργημα; Μπορεί να το κάνει ο καθένας με απλές τεχνικές και με τα χρώματα της επιλογής σας!Ιδανικά για το βάψιμο γλάστρας είναι τα ακρυλικά χρώματα με βάση το νερό. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορείτε να χρησιμοποιησετε οποιοδήποτε άλλο χρώμα θέλετε.

Για να κάνετε ρίγες καλύψτε με ταινία και βάψτε στο σχέδιο που επιθυμείτε.

Για να δώσετε ύφος παλαίωσης χρησιμοποιήστε 2 χρώματα, ένα σαν βάση πιο σκούρο και ένα πιο ανοιχτό για να περάσετε απο πάνω. Περνάτε  πρώτα το σκούρο και μετά απο πάνω με άτσαλες κινήσεις και οχι πολύ προσεκτικά το ανοιχτό. Στα σημεία που θέλετε να φαίνεται φθαρμένο σβήνετε με πινέλο ή σφουγγάρι.

Για να φτιάξετε γλαστράκια στα οποια θέλετε να γράφετε πάνω (ιδανικό για να φυτέψετε βότανα) βάψτε με μπογιά μαυροπίνακα.

Μπορείτε να γράψετε μηνύματα πάνω στις γλάστρες σας που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση!
Μία εξίσου όμορφη ιδέα είναι να γυρίσετε ανάποδα τη γλάστρα, να ρίξετε διάφορα χρώματα και να τα αφήσετε να ρέουν. Έτσι θα δώσετε ένα ύφος αφηρημένο καθώς θα φαίνεται οτι έχουν στάξει τα χρώματα.

Εαν τώρα πιστεύετε οτι το χέρι σας πιάνει τότε μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρες συνθέσεις πάνω στην γλάστρα σας.

Στο τέλος και αφού έχουν στεγνώσει τα χρώματα μπορείτε να περάσετε ένα ακρυλικό βερνικάκι διάφανο για αντέχει το έργο σας στο χρόνο αλλά και σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε παρακάτω αμέτρητες ιδέες και ξεκινήστε!via pinterest

Δείτε επίσης - Φτιάχνω ζαρντινιέρα από δοχείο παγωτού!

Δείτε επίσης - 24 DIY γλάστρες απο ανακυκλώσιμα υλικά!

Δείτε επίσης - 50 Ιδέες για ξεχωριστές γλάστρες!

Δημοσίευση σχολίου

Κατηγορία του μήνα

...
Αγαπημένη Κατηγορια του Μήνα "Κήπος"

Whatsapp Button works on Mobile Device only