in ,

Πώς να φτιάξετε ένα φραουλόκηπο από παλέτα

Μια πρωτότυπη και πρακτική κατασκευή για να φυτέψετε τις δικές σας φράουλες καθώς έχει μεγάλο χώρο για να αναπτυχθούν και να απλωθούν. Έχει φανταστικό σχεδιασμό και είναι ιδανική για την καλλιέργεια και άλλων φρούτων! 

Ο Φραουλόκηπος είναι μοναδικός γιατί στέκεται μόνος του και δεν χρειάζεται να στηριχθεί σε ένα τοίχο. Ευχαριστούμε το DIYSelfy που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την υπέροχη ιδέα καθώς και τον τρόπο κατασκευής της.

Τι χρειάζεστε :

Μια παλέτα με 6, 9, ή 12 σανίδες
Ένα πριόνι ή πριονοκορδέλα
Τρυπάνι ή σφυρί
Δύο μεγέθη βιδών και καρφιών – περίπου 4 και 8 εκατοστά
Μη τοξικά χρώματα και πινέλο (προαιρετικό)

Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της παλέτας . Επειδή θα χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια φρούτων  πρέπει να είναι θερμικά επεξεργασμένα και να μην έχει υποστεί χημική επεξεργασία. Ψάξτε για τη σφραγίδα “HT” στην παλέτα. Δείτε εδώ ποιοες παλέτες δεν είναι βλαβερές για την υγεία!

Κόψτε την παλέτα σε 3 ίσου μεγέθους κομμάτια. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παλέτα με 6, 9 ή 12 σανίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ξύλου τρίβοντας. Επίσης, αφαιρέστε τις σανίδες και τα χοντρά μπλοκ από το μεσαίο κομμάτι της παλέτας. Βγάλτε τυχόν καρφιά όπου υπάρχουν .

Συνδέστε τα 2 κομμάτια στο κάτω μέρος του τρίτου κομματιού παλέτας. Βιδώστε ή καρφώστε τα 2 πλευρικά κομμάτια στα μεγάλα ξύλινα μπλοκ.

Χρησιμοποιήστε τις σανίδες για να δημιουργήσετε τα πλαϊνά της ζαρντινιέρας και στερεώστε με καρφιά ή βίδες. Τοποθετήστε  4 ξύλινα μπλοκ από κάτω για να δημιουργήσετε τα πόδια ώστε να επιτρέπουν την αποστράγγιση των φυτών σας.

Αν θέλετε, μπορείτε τώρα να βάψετε  ή να βερνικώσετε τη ζαρντινιέρας σας . Καλύψτε εσωτερικά τη βάση με σύρμα για κότες και μαύρο ύφασμα εξωραϊσμού για κήπους.

Φυτέψτε τα φυτά φράουλας στη βάση , προσθέστε ένα στρώμα από άχυρο και στη συνέχεια χώμα και λίπασμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το επόμενο στρώμα. Βεβαιωθείτε  ότι τα φυτά απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 35 εκατοστά (14 “) ώστε να μην πνίξουν το ένα  το άλλο.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις δικές σας φράουλες!!!

Δείτε επίσης – Ποιες παλέτες μπορείτε να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια για τις κατασκευές σας!

Δείτε επίσης – Εραστής της παλλέτας – Ιδέες με παλλέτες!

Δείτε επίσης – 40 +1 εκπληκτικές ιδέες για τον κήπο σας απο παλέτες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Εκπληκτικές κατασκευές απο κουτάκια αναψυκτικού και τα καπάκια τους!

60 εξαιρετικές ιδέες για Decoupage σε καρέκλες!