in ,

Παπιέ Μασέ: Όμορφες δημιουργίες από χαρτί!

Μαζέψτε μερικά κάμποσα παλιά κόμικς και δημιουργήστε ένα υπέροχο μπολ από παπιέ μασέ.


Θα χρειαστείτε

ένα μπαλόνι
εφημερίδες και κόμικς ή όποιο άλλο μαλακό χαρτί σας αρέσει
βαζελίνη
κόλλα για ταπετσαρία
ένα πινέλo

ΒΗΜΑ 1
Φουσκώστε το μπαλόνι, ισορροπήστε το πάνω σε ένα μικρό μπολ ή σε μια κούπα, και καλύψτε το με μια λεπτή στρώση βαζελίνης. Με το πινέλο, απλώστε την κόλλα πάνω στο μισό μπαλόνι και κολλήστε τα κομμάτια από τα κόμις. Είναι προτιμότερο να σκίσετε το χαρτί παρά να το κόψετε με ψαλίδι. Όταν απλώνετε τα κομμάτια του χαρτιού φροντίστε το ένα καλύπτει λίγο το άλλο. Μετά πιέστε τα από πάνω για να βγάλετε τις φυσαλίδες του αέρα.

 

ΒΗΜΑ 2
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε τρεις στρώσεις χαρτιού. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά προσθέστε άλλες τρεις στρώσεις. Όταν το δημιούργημά σας στεγνώσει εντελώς, σπάστε το μπαλόνι και αφαιρέστε το. Με ένα ψαλίδι ισιώστε το χείλος του μπολ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μικρό Μυστικό:
Μπορείτε να φτιάξετε κόλλα προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό σε 1 φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε το, ανακατεύοντας συνεχώς για δύο ή τρία λεπτά μέχρι να πήξει. Δεν κρατάει όσο η κόλλα ταπετσαρίας, γι’ αυτό αν θέλετε να φτιάξετε κάτι που θα σας μείνει, είναι καλύτερο να την αγοράσετε.
via epithimies

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Δημιούργησε το καταπληκτικό ombre κάδρο για την κρεβατοκάμαρα σου!

18 εκπληκτικά ταβάνια για το υπνοδωμάτιο σας!